[Žinios trumpai] Donecke kyla pykčio banga - rusai apšaudė daugiabutį, įrodymai akivaizdūs  ()

Donecko gyventojai piktinasi Rusijos kariuomenės įvykdytais miesto apšaudymais: Rusijos kariuomenė toje vietoje, iš kurios kilo sviediniai, stovi jau 8 metus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė apšaudė Donecką. Vienas iš sviedinių, aiškiai atskriejęs iš rytų, pataikė į gyvenamąjį namą ir sunaikino du butus. Į šią namo dalį iš ukrainiečių pozicijų pataikyti neįmanoma – sviedinys galėjo atskristi tik iš Makejivkos ar Donecko Kalininsko rajono, kuriuos Rusija kontroliuoja nuo 2014 metų. Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo žurnalistas ir tinklaraštininkas Denisas Kazanskis.

„Nukentėjęs namas yra Jaunųjų kalnakasių gatvėje. Kiekvienas gali atsidaryti žemėlapį ir nesunkiai įsitikinti, kad į namą gali šaudyti tik Rusijos kariškiai. Tačiau šį kartą viskas taip akivaizdu, kad net naiviausi Donecko gyventojai pradėjo kažką įtarti. Skaičiau komentarus miesto viešumoje. Net Rusijos rėmėjai supranta, kad juos apšaudė savi“, – rašo Kazanskis.

 

Nuolat pasirodo informacija, kad rusai šaudo į Donecką. Tačiau kai sviedinys nukrenta ant grindinio, sunku nustatyti, iš kur jis atsirado. „Šiuo atveju viskas aišku ir akivaizdu. Apsimesti jau neįmanoma. Šis epizodas gali būti pateiktas kaip Rusijos kariuomenės įvykdyto Donecko apšaudymo įrodymas“, – pabrėžė žurnalas.

(47)
(1)
(46)

Komentarai ()

Susijusios žymos: