[Žinios trumpai] Zelenskis skelbia kategorišką žinią: tai - raudonoji linija, kurios negalima peržengti  ()

Ukraina nesiruošia atiduoti savo teritorijų. Jei Rusija, skelbdama taip vadinamus „referendumus“, bandys prisijungti laikinai okupuotus pietinius Ukrainos regionus, visos derybos bus nutrauktos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią raudonąją liniją rugpjūčio 7 dieną nubrėžė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tradiciniu tapusio vakarinio kreipimosi metu.

„Pasirodo vis daugiau pranešimų, kad okupantai ruošiasi skelbti pseudoreferendumus užimtuose pietiniuose mūsų valstybės rajonuose. Pasakysiu labai paprastai - visi, kurie kokiais nors būdais prisidės prie okupantų užmačių vykdymo, turės atsakyti. Atsakyti prieš visą Ukrainą.“

Pasak prezidento, Ukrainos valstybės pozicija dėl laikinai okupuotų teritorijų nepasikeitė. Jei Rusija nuspręs rengti referendumus, ji pati iš savęs atims bet kokią galimybę derėtis su Ukraina.

„Nieko savo neatiduosime, o jei okupantai ryšis rengti pseudoreferendumus, praras galimybes kalbėtis su Ukraina ir su laisvu pasauliu derybose, kurių tikrai prireiks.“ - pabrėžė Zelenskis.

„Unian“ žiniomis, rusai planuoja iki rugsėjo mėnesio pabaigos surengti referendumus laikinai okupuotose teritorijose.

 

Ukrainos prezidentūros atstovų teigimu, agresoriams nepavyks tiek ilgai išlaikyti užimtų regionų.

Tačiau, to nepaisydami okupantai renka asmeninius tų regionų gyventojų duomenis. Juos pateikusiems pensininkams siūloma po 20 tūkst. rublių (apie 326 EUR), kitiems asmenims siūlomos mažesnės sumos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: