[Žinios trumpai] Rusija rimtai bijo: jau perkelia karinius dalinius toliau nuo Ukrainos sienos  ()

Mažiausiai du Rusijos Vakarų karinės apygardos 6-osios armijos daliniai buvo perdislokuoti dėl HIMARS keliamo pavojaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė bijo Ukrainos pajėgų smūgių tiksliai valdoma ginkluote, todėl savo karines bazes Belgorodo srityje perkelia toliau nuo Ukrainos sienos. Tai pranešė „Defense Express“, remdamiesi keliais nepriklausomais šaltiniais.

Rusijos Federacijos vadovybė nusprendė perkelti dviejų Vakarų karinės apygardos 6-osios armijos dalinių bazes Belgorodo srityje. Šiuo metu jie vis dar yra Komsomolsko kaime, kuris yra 22-23 km nuo sienos su Ukraina. Juos planuojama perkelti į Chochlovo kaimą, esantį už 50 km nuo Ukrainos.

Kaip pastebi autoriai, tai gali reikšti, kad Rusijos Federacija nori apsaugoti savo dalinius nuo tikslios Ukrainos ginkluotės. Tačiau tam, kad HIMARS negalėtų šaudyti į lauko bazes, jas reikia perkelti dar 30-40 km toliau. Tačiau Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pareiškė asmeniškai įsipareigojęs nenaudoti amerikietiškos ginkluotės atakoms Rusijos Federacijos teritorijoje.

 

„Apskritai šis faktas dar kartą patvirtina, kad vien HIMARS sistemų buvimas Ukrainos ginkluotosiose pajėgose okupantams sukelia galvos skausmą“, – reziumuoja autoriai.

(22)
(1)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: