[Žinios trumpai] Pasirodė video įrašas apie sprogimą Kryme - iš karto matosi, kaip viskas vyko ir kaip meluoja rusai (Video)  ()

Pagrindinę Maskvos versiją apie sprogimą Saki kariniame aerodrome Kryme paneigia filmuota medžiaga iš įvykio vietos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-10 [Žinios trumpai] Pasirodė video įrašas apie sprogimą Kryme - iš karto matosi, kaip viskas vyko ir kaip meluoja rusai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietos gyventojai, žinoma, filmavo sprogimą Kryme. Dabar portalai skelbia tų įrašų rinkinius, kuriuose aiškiai matyti, kad sprogimas buvo ne vienas - žmonės pradėjo filmuoti tada, kai pamatė dūmus. Tuomet vienu metu sprogo du aerodromo taškai, tarp kurių - pakankamai didelis atstumas.

Rusijos Federacijos Gynybos ministerija ir propagandinė žiniasklaidą skelbė apie „kelių šaudmenų sprogimą“, kurį tariamai sukėlė priešgaisrinės saugos pažeidimai. Tačiau tikimybė, kad du Rusijos kariai, būdami skirtinguose aerodromo galuose, padarė tą patį pažeidimą, atrodo labai menka.

Galima teigti, kad kartojasi ta pati istorija, kaip ir nuskendus kreiseriui „Moskva“. Kremlius niekada negalėjo pripažinti, kad Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmaną nuskandino Ukrainos raketos. Vietoje to buvo pasakojamos pasakos apie „gaisrą“ ir „priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimus“. Tiesa, šįkart Kyjivas atsakomybės taip pat neprisiima. Bet ne pirmą kartą - Ukraina taip pat neprisiėmė atsakomybės už sprogimus Rusijos teritorijoje, net kai kameros užfiksavo ataką įvykdžiusius sraigtasparnius.

(51)
(2)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: