[Žinios trumpai] Okupantai masiškai apsinuodijo stipriu neurotoksinu – Ukraina kaltinama panaudojusi cheminį ginklą: kas čia įvyko?  (3)

Rusijos gynybos ministerija apkaltino Ukrainą „cheminio ginklo“ panaudojimu prieš okupacinį Rusijos kontingentą Pietų fronte.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-21 [Žinios trumpai] Okupantai masiškai apsinuodijo stipriu neurotoksinu – Ukraina kaltinama panaudojusi cheminį ginklą: kas čia įvyko?  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemalonumų turėjo RF ginkluotųjų pajėgų okupacinė grupė, veikusi Zaporožės kryptimi. Ten buvo užfiksuotas masinis Rusijos kariuomenės apnuodijimo atvejis. Rusijos Federacijos gynybos ministerija jau paskelbė apie tariamą „cheminio ginklo“ naudojimą.

Rusijos ministerija kaltinimus Ukrainai paskelbė rugpjūčio 20 d. oficialiame „Telegram“ kanale.

Pasak jo, incidentas tariamai įvyko okupuotame Zaporožės srities Vasiljevkos mieste. Grupė rusų įsibrovėlių buvo paguldyta į ligoninę dėl apsinuodijimo botulino toksinu simptomų.

Rusijos Federacijos gynybos ministerija apie sergančių užpuolikų skaičių ir jų būklę nutylėjo. Vietoj to, ji tvirtino tariamą „dirbtinę nuodų kilmę“ ir apkaltino Ukrainos valdžią „chemine ataka“.

Botulino toksinas yra baltyminis neurotoksinas, kurį gamina bakterija Clostridium botulinum. Tai viena nuodingiausių medžiagų pasaulyje. Jos patekimas į organizmą sukelia sunkų toksinį pažeidimą, kuris vadinamas botulizmu.

 

Pastebėtina, kad botulizmu susirgti galima ragaujant ne itin kokybiškus produktus. Clostridium botulinum bakterija gyvena įvairiose konservuotose, sūdytose, rūkytose, vytintose mėsoje ir žuvyje.

Gali būti, kad rusai okupantai buvo masiškai apsinuodiję pabandę konservų iš savo sauso davinio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(0)
(65)

Komentarai (3)