[Žinios trumpai] JK žvalgyba: okupantai prie Chersono stato naują tiltą – skelbiamos prognozės, kas bus toliau  ()

Pervaža statoma prie apgadinto Antonivkos kelio tilto.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai perkelia baržas į pozicijas statyti masyviam plūduriuojančiam tiltui per Dnieprą. Jis atsiras prie apgadinto Antonivkos kelio tilto.

Tai „Twitter“ tinkle pranešė JK žvalgyba.

Pažymima, kad ši perėja yra pagrindinė jungtis tarp Rusijos okupuoto Chersono ir Rytų Ukrainos. Kelias savaites Rusijos kariai naudojosi keltu vandens keliu, bet vėliau nusprendė užbaigti laikiną tiltą. Okupantai tikisi, kad plaukiojantis tiltas padidins pralaidumą, palyginti su keltų pervaža, tačiau ekspertai linksta prie kitokios nuomonės.

„Plaukiojantis tiltas vis tiek bus pažeidžiamas Ukrainos karinių veiksmų“, – teigia žvalgybos tarnyba.

Rugpjūčio pradžioje Ukrainos kariuomenė kelis kartus smogė Antonivkos tiltui ir paskelbė smūgio rezultatus. Rusų okupantai Chersono srityje pradėjo panikuoti dėl sėkmingų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atakų. Buvo pranešta, kad dėl to Chersone vyksta masinė Rusijos įsibrovėlių šeimų evakuacija.

 

Vėliau Pietų Ukrainos gynybos pajėgų Jungtinio koordinuojančio spaudos centro vadovė Natalija Gumeniuk patvirtino dar vieną smūgį Antonivkos tiltui ir pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos okupantams nuolat primena apie buvimą netoliese.

Ukrainiečiai, sudavę smūgį Antonivkos tiltui Chersone,  pataikė į rusų koloną su amunicija, liudininkai girdėjo garsius sprogimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: