[Žinios trumpai] „Karą reikia baigti teisingai“: skelbia vienintelį būdą kaip tai padaryti  ()

Derybos su Rusijos Federacija dėl karo užbaigimo nėra naudingos ne tik Ukrainai, bet ir Europai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo nuomonę išsakė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Michailas Podoliakas. Anot jo, laikinos paliaubos su Rusijos Federacija yra okupanto agresijos tąsa.

Duodamas interviu Vokietijos leidiniui „Bild“, M. Podoliakas sakė, kad Rusijos Federacija nori atnaujinti derybų procesą, siekdama laikinų paliaubų. Tiesą sakant, tai reiškia, kad karas nesustos, bet okupantams bus nedidelis atokvėpis.

Per tą laiką Kremlius apsvarstys Ukrainos atžvilgiu naujus savo planus. Jei dabar sudarysime paliaubas, tada karas tęsis, bet kitoje stadijoje. Jeigu karas visiškai nesiliaus, tai daugelis iš šalies išvykusių piliečių neskubės grįžti į tėvynę. Be to, Vakarų investuotojai neinvestuos savo finansų į Ukrainos ekonomiką. Paliaubos yra tarsi „pilkoji zona“, kuri darys spaudimą pačiai Europai.  

ES vadovams nebus pelninga investuoti į atstatymą žinant, kad karas dar nesibaigė. Jei Rusijos Federacijai padarysite nuolaidas dėl paliaubų, Kremlius pradės drąsiau veikti politiniame ir diplomatiniame fronte. Prie derybų stalo bus galima sėsti tik tada, kai pati Rusijos Federacija supras, kad karinėmis priemonėmis Ukrainos prispausti nepavyks, o tai reiškia, kad nėra kitos išeities, kaip tik sustoti ir derėtis. M. Podoliakas teigė, kad dėl užsitęsusio karo Ukrainoje pragyvenimo lygis smunka ne tik jo šalyje, bet ir ES šalyse. Ir jei Europa nenori „visą laiką mokėti“, tai šis karas turi būti „deramai baigtas“, – sakė M. Podoliakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(49)
(1)
(48)

Komentarai ()

Susijusios žymos: