[Žinios trumpai] JK žvalgyba paviešino atvirą S. Šoigu melą: „Tai beveik neabejotinai tyčinė dezinformacija“  ()

Pasak žvalgybos pareigūnų, Šoigu ir Putinas atleido mažiausiai šešis generolus dėl nepakankamai greito Rusijos pajėgų progreso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu meluoja, kad Rusijos karių veržimasis Ukrainoje buvo sulėtintas tyčia, siekiant sumažinti civilių aukų skaičių, teigia britų žvalgyba. „Tai beveik neabejotinai yra tyčinė dezinformacija“, – pareiškė Jungtinės Karalystės gynybos ministerija.

Britai mano, kad Rusijos kariuomenės veržimasis sustojo dėl prasto efektyvumo ir įnirtingo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pasipriešinimo. Didžiosios Britanijos žvalgyba pranešė, kad Šoigu nurodymu Rusijos ginkluotosios pajėgos ne kartą pažeidė suplanuotus operacijų terminus.

Be to, yra ženklų, kad Sergejus Šoigu ir Vladimiras Putinas atleido mažiausiai šešis generolus dėl nepakankamai greito veržimosi į priekį. Jungtinės Karalystės gynybos ministerija pažymėjo, kad Rusijos gynybos ministro melą patvirtina ir tai, kad tą dieną, kai jis kalbėjo apie civilių aukų skaičiaus mažinimą, Rusijos balistinė raketa pataikė į traukinį Čaplynės mieste.

(32)
(1)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: