[Žinios trumpai] Ukrainos puolimas sukėlė tikrą ažiotažą, bet kariuomenėje jokios euforijos, skelbiamas oficialus pranešimas  ()

Žinia apie kontrpuolimo pradžią pietų Ukrainoje sukėlė ažiotažą, tačiau bet kokiai karinei operacijai reikia tylos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-29 [Žinios trumpai] Ukrainos puolimas sukėlė tikrą ažiotažą, bet kariuomenėje jokios euforijos, skelbiamas oficialus pranešimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Natalija Gumeniuk, Pietų Ukrainos gynybos pajėgų atstovė, kviečia naujienas apie kontrpuolimą Chersono kryptimi kalbėti santūriai. Taip ji atsakė į žurnalistų klausimą apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą Chersono srityje.

„Pats pirmas dalykas, kurį dabar reikia žinoti, yra tai, kad bet kuriai karinei operacijai reikia tylos. Ažiotažas, kurį sukelia bet kokios naujienos iš fronto, informacinio karo sąlygomis yra neteisingas. Visi veiksmai turi turėti logišką išvadą. Yra naujienų, tai įkvėpė visus, tačiau toliau turime būti kantrūs ir suprasti karinių vienetų taisykles bei veiksmų seką“, – sakė Gumeniuk.

Anot jos, priešas yra galingas, nes seniai telkė pajėgas. Tačiau ankstesnės Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinės priemonės davė rezultatų. Buvo sunaikinti sandėliai su amunicija, karinės technikos saugyklos ir priešo oro gynybos pajėgumai.

 

„Moralinis priešo destabilizavimas gali būti panaudotas mūsų naudai, tačiau priešas vis dar yra pakankamai galingas. Dar per anksti atsipalaiduoti“, – sakė Gumeniuk.

Kitaip tariant, detalių naujienų iš Pietų Ukrainos reikės palaukti. Naujienos iš kovos zonų ir taip vėluoja. Valstybė privalo valdyti informacijos sklaidą, kad priešas negalėtų pasinaudoti atvirųjų šaltinių žvalgybos pajėgumais.

(127)
(4)
(123)

Komentarai ()

Susijusios žymos: