Rusija apkaltino Vokietiją „perrašant istoriją“: bando nusimesti kaltę dėl Antrojo pasaulinio karo sukėlimo – kas vyksta?  ()

Rusijos užsienio reikalų ministerija apkaltino Vokietiją istorijos perrašinėjimu, karo pradžios priežastimis vadindama ne tik Hitlerio, bet ir Stalino veiksmus. Vokiečiai taip pat kalti, nes nenori remti blokadą išgyvenusių rusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 1-osios – Antrojo pasaulinio karo pradžios – išvakarėse Rusijos užsienio reikalų ministerijos pirmininkė Marija Zacharova papiktino Vokietijos vadovybę. Ji pareiškė, kad Vokietijos politikai, ypač kancleris Olafas Scholzas, bando atsisakyti vienintelės istorinės Vokietijos atsakomybės už karo pradžią.

„Šiuo tikslu Berlynas skatina viešoje erdvėje metodiškai skelbti sąmoningai iškreiptas idėjas apie Antrojo pasaulinio karo pradžią“, – pažymėjo M. Zacharova, kurią, be abejo, vis labiau slegia Berlynas. Šiame kontekste intensyviai diegiamas „stalininės“ Sovietų Sąjungos ir Vokietijos nacionalsocialistų režimo valstybinės santvarkos įsivaizduojamas identitetas.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškimus, kad SSRS ir Vokietija pradėjo karą dėl Lenkijos padalinimo, vadina netikrais.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė piktinosi ir tuo, kad Berlynas jau daug metų atsisako skirti išmokas Rusijos piliečiams, išgyvenusiems Leningrado blokadą. Be to, ji apkaltino Vokietiją „dėl grynai politinių priežasčių“ dirbtinai vilkinant blokados paramos projekto įgyvendinimą. Sprendžiant iš jos pareiškimų, be finansinės vokiečių pagalbos šie žmonės pasmerkti gyventi netinkamomis sąlygomis.

 

„Dėl šių veiksmų iškilo grėsmė visapusiškam Sankt Peterburgo karo veteranų ligoninės funkcionavimui ir, svarbiausia, jos senyvo amžiaus pacientų sveikatai ir gerovei“, – pabrėžė Marija Zacharova, nenurodydama, kodėl pati Rusija nesirūpina ligonine ir jos pacientais.  „Ši akivaizdi ir skandalinga situacija aiškiausiai parodo tikrąjį Vokietijos valstybės požiūrį į istorinę Vokietijos atsakomybę Antrojo pasaulinio karo kontekste.“

 

Molotovo-Ribentropo paktas, pasirašytas 1939 metų rugpjūtį, užmezgė glaudų ekonominį ir politinį ryšį tarp Trečiojo Reicho ir SSRS. Antrasis pasaulinis karas prasidėjo praėjus vos kelioms dienoms po dokumento pasirašymo ir iš pradžių abi šalys veikė kartu, siekdamos savo teritorinių tikslų. Jos tiesiog pasidalijo tarpusavyje Lenkiją ir patarė Europai nesikišti į karą.

Rusijos diplomatai ignoruoja net tuos pareiškimus, kurie buvo publikuoti sovietinėje spaudoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(27)
(12)
(15)

Komentarai ()