[Žinios trumpai] JAV generolas pareikalavo pakeisti oficialią JAV poziciją: „reikia smogti šimtus kilometrų gilyn į Rusiją“  ()

Pasak brigados generolo Marko Arnoldo, Rusijos karo Ukrainoje pabaigos pradžia – tiekimo linijų sunaikinimas. Tai turi būti daroma tiek pasienyje, tiek Rusijos Federacijoje šimtų kilometrų gylyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV brigados generolas Markas Arnoldas paragino JAV ir sąjungininkus perduoti Ukrainai ginklus, kurie galėtų būti panaudoti smogiant Rusijos teritorijai. Apie tai praneša „Newsweek“.

M. Arnoldas patikslino, kad turėjo omenyje ne tik Rusijos okupuotą Krymo teritoriją.

„Jungtinės Valstijos ir NATO sako: nepulkite  Rusijos teritorijos, bet tai neturi prasmės“, – sakė jis. –Rusijos karo Ukrainoje pabaigos pradžia yra degalų tiekimo linijų, amunicijos ir kariuomenės sunaikinimas. Ir tai turi būti daroma tiek pasienyje, tiek šimtų kilometrų gylyje Rusijos Federacijoje.“

M. Arnoldo nuomone, NATO turi pakeisti savo poziciją dėl smūgių į Rusijos teritorijas draudimo.

„Turime duoti Ukrainai ginklą, kuris galėtų nugalėti rusus pačioje Rusijoje“, – savo viziją aiškino generolas.

Birželio pradžioje per bendrą instruktažą, kuriame dalyvavo NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, JAV valstybės sekretorius Anthony Blinkenas pareiškė, kad Ukraina garantavo JAV, kad amerikiečių tiekiamos ginklų sistemos, ypač HIMARS, nebus panaudotos atakuoti Rusijos teritoriją.

 

Rusija ruošėsi karui su NATO, kad suskaldytų Aljansą. O Vengrija jau veikia pagal Kremliaus interesus. Po Ukrainos Rusijos kariuomenė galėtų įsiveržti į Moldovą ar Baltijos šalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(67)
(3)
(64)

Komentarai ()

Susijusios žymos: