[Žinios trumpai] Kadyrovas sparčiai ruošiasi didelėms permainoms: „Maksvoje prasideda labai rimta kova ir jis yra tas, kuris žengė pirmąjį žingsnį“  ()

„Jis jau pradėjo valdžios dalybas postputininėje Rusijoje. Jis žaidžia šį žaidimą. Ir pagrįstai mano, kad karą prieš Ukrainą Maskva jau pralaimėjo. Labai rimta kova prasideda. Jis yra tas, kuris žengė pirmąjį žingsnį“, – įsitikinęs Piontkovskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas su užuominomis apie savo atsistatydinimą pradėjo rimtą valdžių pasidalijimo žaidimą postputininėje Rusijoje. Jis mano, kad Rusijos Federacija pralaimėjo karą Ukrainoje.

Apie tai „24 kanalo“ eteryje pareiškė publicistas ir politologas Andrejus Piontkovskis.

Ekspertas įsitikinęs, kad pagrindinė Kadyrovo užduotis – de facto Čečėnijos nepriklausomybę paversti de jure nepriklausomybe.

„Jis jau pradėjo valdžios dalybas poputininėje Rusijoje. Jis žaidžia šį žaidimą. Ir pagrįstai mano, kad karą prieš Ukrainą Maskva jau pralaimėjo. Labai rimta kova prasideda. Jis yra tas, kuris žengė pirmąjį žingsnį“, – įsitikinęs Piontkovskis.

Jo nuomone, nepaisant atsistatydinimo, Kadyrovas į Maskvą nevyks. Jis, esą, aiškiai supranta, kad saugumo pajėgos nori jo mirties.

„Esu pasirengęs lažintis, kad jis nevažiuos į Maskvą. Jis puikiai supranta, kad ten yra kviečiamas, kad gautų kulką į pakaušį. Jis pradeda gana sudėtingą žaidimą jau postputininėje Rusijoje“,- teigė Piontkovskis.

 

Politologas mano, kad R. Kadyrovas dabar elgsis itin atsargiai. Tarp jo priešų – ne tik Rusijos saugumo pajėgos, bet ir įtakingi čečėnai. Be to, jis turi saugotis „kadyrovcų“, kad jie prieš jį nesukiltų.

Piontkovskis pabrėžė, kad saugumo pajėgos yra labai nepatenkintos galia, kurią Putinas suteikė Kadyrovui, ir jos to net neslepia.

Rusijos politologas Abasas Galiamovas mano, kad šis pareiškimas patvirtina ūmios vidaus politinės krizės Rusijoje pradžią.

 

Pasak Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiojo žvalgybos direktorato, Čečėnijos gyventojai nepatenkinti, kad Kadyrovas siunčia musulmonus dalyvauti ir žūti „svetimame“ kare tarp dviejų krikščionių tautų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()