[Žinios trumpai] Ukrainos pulkininkas skelbia įspūdingus rezultatus: vos keliais smūgiais nušluotos net kelios Rusijos oro pajėgų eskadrilės!  ()

Karo lakūnas-instruktorius Romanas Svitanas aptarė Rusijos karo aviacijos praradimus laikinai okupuotame Kryme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl Rusijos okupuotame Kryme įvykusių sprogimų šalis agresorė neteko kelių dešimčių karinių lėktuvų. Rugpjūčio mėnesį pusiasalyje įvykusi katastrofų virtinė padarė įspūdingą žalą Rusijos kariuomenei, teigia Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas Romanas Svitanas.

Jis ironiškai pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas turi specialų paštą, skirtą siųsti „dovanėlėms“ įsibrovėliams. Jas gavę Rusijos kariniai objektai (aerodromai, amunicijos sandėliai, vadavietės ir t. t.) Kryme degė ir sprogo savaime.

Kelios Rusijos oro pajėgų eskadrilės staiga dingo, o po to rusų naikintuvai pradėjo skubiai trauktis iš pusiasalio. Tačiau oficialių Ukrainos pareiškimų apie dalyvavimą šiuose įvykiuose nebuvo. Rusija taip pat nekaltino Ukrainos, nes nenorėjo pripažinti savo oro gynybos silpnumo.

 

„Ten tikrai galima kalbėti apie kelias Rusijos oro pajėgų eskadriles – jos buvo sunaikintos arba apgadintos. Eskadrilėje yra 12 lėktuvų", – sakė Svitanas. Karo pilotas-instruktorius teigia, kad Rusija per sprogimus Kryme prarado daugiau nei 20 orlaivių.

(102)
(0)
(102)

Komentarai ()

Susijusios žymos: