[Žinios trumpai] Skelbiamas didžiulis strateginis Rusijos pralaimėjimas - Vašingtonas staigiai keičia savo politiką  ()

Žurnalistai pastebi, kad JAV prezidento administracijos pozicija pasikeitė dėl to, kad Kremlius nesugeba suvokti grėsmių, o Rusijos ginkluotosios pajėgos praranda jėgas dėl sekinančio karo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidento Joe Bideno administracija apginkluoja Ukrainą ginklais, kurie gali padaryti rimtos žalos Rusijos kariams. Kitaip nei Rusijos invazijos pradžioje, JAV valdžiai neberūpi Kremliaus reakcija. Tai parašė amerikietiškas „The Hill“.

Žurnalistai pastebi, kad per pastaruosius kelis mėnesius Vašingtonas Ukrainai suteikė milijardų dolerių vertės dronų, galingesnių raketų ir mirtinų raketų sistemų. Dabartinis karinis palaikymas labai skiriasi nuo invazijos pradžios, kai JAV nesiryžo net sakyti, kas tiksliai vyksta į Ukrainą, kad neįspėtų rusų ir nesukeltų Maskvos pykčio. Tačiau viskas pasikeitė dėl to, kad Kremlius nesugebėjo realizuoti savo tikslų.

„Laikui bėgant administracija suprato, kad ji gali aprūpinti ukrainiečius didesne kovine, tolimojo nuotolio ir sunkiaja ginkluote, o rusai visiškai nereaguoja“, – leidiniui sakė buvęs JAV ambasadorius Ukrainoje Williamas Tayloras.

Pasak jo, niekas Rusijos neprovokavo, o JAV administracija nuo pat pradžių dėl to nerimavo. Todėl baimė provokuoti rusus sumažėjo. „The Hill“ rašo, kad JAV nuotaikų pasikeitimą iš dalies lėmė tai, kad Ukraina pranoko visus tarptautinės bendruomenės lūkesčius - juk buvo prognozuojama, kad Rusija per kelias dienas okupuos Kyjivą.

 

„Manau, kad administracija pakeitė požiūrį į pagalbą, nes pasikeitė karo pobūdis“, – sakė buvęs JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojas visuomenės saugumui, demokratijai ir žmogaus teisėms Nathanas Sellsas.

Be to, naujausi žvalgybos duomenys rodo, kad Rusijos Federacija labai jaučia Vakarų sankcijų poveikį. O Rusijos kariuomenė sekinančiame kare praranda jėgas.

(73)
(0)
(73)

Komentarai ()

Susijusios žymos: