[Žinios trumpai] Prasidėjo kaskadinis Putino kariuomenės žlugimas  ()

Rugsėjo mėnesį Rusijos gynyba visoje fronto linijoje pradėjo „byrėti“, mano Aleksandras Kovalenko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaskadinė V. Putino kariuomenės griūtis stiprėja: Rusijos ginkluotųjų pajėgų gynyba žlunga iš pietų į rytus. Rugsėjo pirmosiomis dienomis fronte buvo aiškiai pastebimas pakopinio Rusijos okupacinės kariuomenės gynybos silpnėjimo efektas. Rusų sukurta sistema okupuotose teritorijose nepajėgė pasipriešinti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašo karo stebėtojas Aleksandras Kovalenko.

Pasak jo, rusų gynybos žlugimo procesas buvo pradėtas šių metų pavasarį, kai įsibrovėliai buvo priversti bėgti iš šiaurinės Ukrainos dalies, palikdami okupuotą Kyjivo, Černihivo sritis ir Sumų regioną. Ten Rusijos placdarmas truko tik apie mėnesį.

Sumažinus fronto ilgį rusai pagerino savo pozicijas. Bet neilgam. Ukrainos ginkluotosios pajėgos ne tik sulaikė priešo ugnies atakas, bet ir privertė gerokai nukraujuoti Rusijos kariuomenę. Jos puolimo potencialas šiandien yra lygus nuliui. To priežastis yra daugybė kritinių problemų profesinėse grupėse. Visų pirma, tai yra raketinių ginklų trūkumas, darbo jėgos ir įrangos nuostolių papildymo problema, pabūklų ir raketų artilerijos sviedinių trūkumas, taip pat prasta logistika. Kai kuriose srityse rusai net nesugeba efektyviai palaikyti gynybos.

 

„Kai negali išlaikyti linijos, telieka bėgti“, – rašo A. Kovalenko. Jis patikslino, kad rusai praranda pozicijas ne tik Chersono, bet ir Donecko bei Charkivo kryptimis. Eksperto teigimu, šiuo metu RF ginkluotųjų pajėgų vadovybė dėl pajėgų ir priemonių trūkumo yra sutelkta Zaporižios srityje, stengiantis, kad ji taptų neįveikiama tvirtove. „Įsibrovėlių vadovybė mato kaskados poveikį ir supranta, kad išlaisvinus dešinįjį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų krantą, jie gali sutelkti dėmesį būtent į Zaporižios sritį, kurią išlaisvinus bus išspręstas visų Pietų klausimas, įskaitant Krymą“, – pareiškė A. Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(81)
(2)
(79)

Komentarai ()

Susijusios žymos: