Nerealus video! Patys rusai nufilmavo, kaip bandė perplaukti Dnieprą ir į baržą smogė Ukraina – kraujas, riksmai, panika (Video)  (2)

Rusai bandė kirsti Dnieprą Kazatskio srityje, tačiau juos apšaudė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų artilerijos ugnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Analitikams pavyko nustatyti vaizdo įrašo geografinę vietą, dieną prieš tai sukėlusį tikrą džiaugsmo bangą socialiniuose tinkluose. Internete paskelbtoje medžiagoje – Rusijos karių grupės, plaukusios  per Dnieprą pontonine perėja, pralaimėjimas.

Vienas iš rusų okupantų upės kirtimą nufilmavo mobiliojo telefono kamera ir smūgio momentu gavo stiprų smegenų sutrenkimą, filmuodamas aplinkui sunkiai sužeistus Rusijos karius.

OSINT analitikai išanalizavo vaizdo įrašą ir išsiaiškino, kad rusai bandė kirsti Dnieprą Kazatskio srityje, priešingame krante nuo Naujosios Kachovkos, netoli hidroelektrinės užtvankos.

„Atrodo, kad tai nėra suvaidinta, rusai tikrai pateko į apšaudymą perėjoje. Atkreipkite dėmesį į naujus kareivių batus, kurių padai net nespėjo nusitrinti, lyg būtų ką tik išduoti. Galbūt tai buvo naujos jėgos, atvykusios sustiprinti rašistus Chersono kryptimi“, – sako „InformNapalm“ žvalgybos bendruomenės analitikai.

 

 

Sužeistas rusų kareivis tapo tikru memų herojumi internete. Iškart po vaizdo įrašo pasirodymo socialinius tinklus užplūdo asmens, plaukusio barža, nuotrauka. Memus galite pamatyti paspaudę ČIA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(159)
(6)
(153)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: