[Žinios trumpai] Po deputatų siūlymo nušalinti Putiną į Maskvą veržiasi Rosgvardija, užblokuotas Maskvos žiedinis kelias  ()

Rusijos sostinėje vyksta keisti įvykiai, kurie gali būti susiję su deputatų siūlymu atleisti V. Putiną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penktadienį, rugsėjo 9 d., buvo užblokuotas Maskvos žiedinis kelias. Sostinės žiedu judėjo Rusijos gvardijos mašinų kolona. Tai tapo žinoma iš liudininkų nufilmuoto vaizdo įrašo. Autorius pažymi, kad jo atmintyje šis greitkelis sustabdytas pirmą kartą.

Rusijos gvardijos perkėlimas į Maskvos sritį gali būti siejamas su vidaus politiniais įvykiais. Ten prasideda neramumai dėl nepasitenkinimo Kremliaus veiksmais. Iš pradžių keli deputatai iš Sankt Peterburgo pasiūlė atstatydinti diktatorių Putiną ir apkaltinti jį išdavyste. Šią idėją palaikė jų kolegos viename iš Maskvos savivaldybės rajonų.

Netrukus po to pastebėtas oficialiai neskelbtas Nacionalinės gvardijos aktyvumas. Tiesa, oficialus paaiškinimas egzistuoja - Maskva ruošiasi gimtadienio šventėms. Būtent dėl to uždaromas miesto centras. Tačiau kiti veiksmai, ypač Nacionalinės gvardijos mašinų judėjimas, miestiečiams atrodo keistas ir anksčiau vykusiose panašiose šventėse tai nebuvo pastebėta.

 

Tiesa, labai gerų žinių iš Maskvos laukti tikriausiai nereikėtų. Putiną ir karą Ukrainoje palaiko labai daug žmonių. Daug kitų tam yra abejingi arba tiesiog nemano, kad gali ką nors pakeisti.

(94)
(9)
(85)

Komentarai ()

Susijusios žymos: