[Žinios trumpai] Pušilino dingimas ir Rusijos veiksmai sukėlė didžiulę paniką: „Kas bus su mumis?“  ()

Besitęsiantis Charkivo srities išvadavimas ir Rusijos traukimasis sukėlė tikrą paniką tarp separatistų kovotojų ir jų rėmėjų. Dabar jie baiminasi, kad į Donecką atvyks Ukrainos ginkluotosios pajėgos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kovotojų lyderio Deniso Pušilino dingimas kursto paniką okupuotame Donecke. Aišku, daugelis kovotojų ir jų rėmėjų ir toliau šaukia, kad „nėra panikos“, „viskas pagal planą“ ir panašias nesąmones. Tačiau nemažai daliai žmonių kyla gana klausimų – kaip „savų žmonių neapleidžianti“ Rusija galėjo pabėgti iš teritorijų, kuriose taip aktyviai ruošėsi platinti pasus. Tie klausimai nusėjo socialinius tinklus ir juos paskaitė Ukrainos žurnalistai.

Be to, po daugybės rusų pralaimėjimų Charkivo srityje kilo klausimų, ar okupuota Donecko srities dalis yra pasiruošusi susitikimui su Ukrainos ginkluotosiomis pajėgomis. Ir čia yra įdomus momentas. Kovotojų rėmėjai tvirtina, kad Rusijos kariuomenės pastiprinimo nėra, nors Kremlius taip gerai pasakojo apie „strateginį traukimąsi“ ir pajėgų perkėlimą į Donbasą. Charkivą jos paliko, bet Donecke žmonės jų nepastebi.

Dėl Pušilino okupantų draugams taip pat neramu. Žmonės domisi, kur dingo apsišaukėliškos respublikos lyderis, tačiau atsakymo nėra.

Pušilinas ir Ivaščenka dingo

Prieš porą dienų Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka sakė, kad dingo Donecko srities separatistų vadas Denisas Pušilinas ir Mariupolio okupacinės administracijos vadovas Konstantinas Ivaščenka. Nors jie turėjo dalyvauti gėdingame Mariupolio dramos teatro renginyje, jie nepasirodė. Jie dingo.

 

Dar anksčiau Ukrainos žurnalistai rašė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos pateko į Donecko oro uosto teritoriją. Dabar niekas nežino, kur yra Pušilinas, kuris bent jau teoriškai turėtų koordinuoti Donecko separatistų gynybos linijas. Nepaisant to, kad prognozuojamas Ukrainos pajėgų proveržis, separatistų „administracija“ nedirbo visą dieną. Prorusiški kovotojai, akivaizdu, nebetiki Rusijos kariuomenės sėkme, todėl bando išgelbėti savo gyvybes bėgdami.

(60)
(1)
(59)

Komentarai ()

Susijusios žymos: