[Žinios trumpai] „Karas tęsis!“, – Kremlius įsiutęs dėl Kyjivo saugumo garantijų  ()

Pasak derybininko Leonido Sluckio, dokumento punktai kelia grėsmę Rusijai ir prisideda prie karo eskalavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugsėjo 13 dieną Ukrainos prezidento kanceliarijos pristatytas dokumento dėl Ukrainos saugumo garantijų projektas prisideda prie karo prieš Rusiją eskalavimo, nes juo įtvirtinamas NATO artėjimas prie valstybės agresorės sienų.

Tokią nuomonę išsakė Kremliaus delegacijos derybose su Kyjivu narys, Valstybės Dūmos narys ir Rusijos liberalų demokratų partijos lyderis Leonidas Sluckis, pranešė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

„Kyjivo saugumo susitarimo projekte kalbama apie tai, kaip Vakarai turėtų tęsti tolesnę konfrontaciją su Rusija. Visi jos punktai skirti tik tolesnei eskalacijai, o ne dabartinės padėties sprendimui“, – sakė Rusijos pareigūnas.

L. Sluckio nuomone, saugumo garantijų Ukrainai projekte įtvirtinta „Vakarų šalių karinės infrastruktūros plėtra“ prie Rusijos sienų, padidintas karinės įrangos tiekimas Kyjivui ir nuolatinis spaudimas Kremliui taikant sankcijas. Rusijos parlamento narys dokumentą apibūdino kaip „pakto projektą, kuriuo siekiama įtraukti NATO šalis ir jų sąjungininkes“ į Rusijos vykdomą plataus masto karą prieš Ukrainą.

 

Be to, L. Sluckis sakė, kad pakto projekte išvardyti punktai prieštarauja Rusijos vadinamiesiems specialiosios operacijos uždaviniams – „Ukrainos denacifikacijai ir demilitarizacijai“. Rusijos derybininkas taip pat patikino žurnalistus, kad karas prieš Ukrainą tęsis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(11)
(8)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: