Sulaikyta Rusijos „agentė 007“ – perdavė duomenis apie Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir partizanus  (1)

Jos „pareigos“ apėmė Ukrainos kariuomenės artimųjų atpažinimą okupuotoje teritorijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba Zaporižioje sulaikė FSB agentę, kuri perdavė priešui informaciją apie okupuotose teritorijose esančius partizanus ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų slėptuvių su amunicija vietą.

SBU duomenimis, moteris į miestą atvyko su savanorės „legenda“, tačiau iš tikrųjų ji atliko Rusijos Federacijos užduotis nustatyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių dislokavimą.

Pažymima, kad ši laikinai okupuoto Zaporižios srities Pohovskio rajono gyventoja buvo užverbuota Rusijos Federacijos specialiųjų tarnybų plataus masto invazijos pradžioje.

„Iš savo rusės kuratorės gavo šaukinį „007“ ir nurodymus, kaip vykdyti regione žvalgybinę ir ardomąją veiklą. Norėdama užmaskuoti savo nusikalstamus veiksmus, agresorių bendrininkė prisistatė kaip vietinė savanorė laikinai okupuotoje teritorijoje , ji per savo asmeninius ryšius rinko duomenis apie partizaninio judėjimo narius pietuose tolesniam jų identifikavimui“, – teigiama pranešime.

Anot SBU, kita priešo agentės užduotis buvo užmegzti ryšius su Ukrainos gynėjais, siekiant nustatyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinių dislokavimo ir judėjimo vietas, todėl ji paliko laikinai užimtą teritoriją Zaporižioje.

 

„Ji planavo gautas koordinates, taip pat duomenis apie gynybos pajėgų personalo ir technikos skaičių perduoti įsibrovėliams specialiai sukurtu anoniminiu „Telegram" kanalu. Tačiau SBU pareigūnai šnipę operatyviai atskleidė ir neutralizavo“, – pažymėjo skyrius.

Dabar tyrėjai jai pranešė apie įtarimą dėl išdavystės karo padėties metu, teismas jai paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą.

Generalinė prokuratūra taip pat išaiškino, kad sulaikyta priešo agentė yra 19 metų amžiaus.

Pasak prokurorų, ji taip pat rinko ir perdavė priešui duomenis apie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų slėptuvių su amunicija buvimo vietą. Taip pat jos „pareigos“ apėmė Ukrainos kariuomenės artimųjų atpažinimą rusų okupuotoje teritorijoje.

 

Odesoje buvo sulaikytas Rusijos specialiųjų tarnybų agentas, kuris rinko žvalgybos informaciją, kurią okupantai naudoja siekdami nustatyti galimus Ukrainos saugumo pajėgų taikinius, vykdyti sabotažą ir specialias informacines operacijas, siekiant juos diskredituoti.

Prieš kelias dienas buvęs Charkivo srities SBU vadovas buvo sulaikytas šalies vakaruose. Jis įtariamas išdavyste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(152)
(4)
(148)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: