[Žinios trumpai] Pastebėti labai keisti Kadyrovcų veiksmai: „panašu, kad Krymas taps nauja fronto linija“  ()

Buvęs karo lakūnas Romanas Svitanas pažymi, kad dabar Limane (Donecko sritis) vyksta kautynės, nes tai - labai svarbus miestas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Todėl rusai kovos dėl jo. Manau, kad artimiausiu metu Limanas bus išlaisvintas arba apsuptas. Ukrainos karių skaičius ten yra pakankamas Limanui išlaisvinti“, – interviu Julijai Latynina sakė atsargos pulkininkas Svitanas. Jo teigimu, po to bus vaduojami trys miestai: Rubižnė, Severodoneckas ir Lysyčanskas.

Rusijos kariai Lysyčanske yra nepavydėtinoje situacijoje. Juos spaudžia gausios ukrainiečių pajėgos, o dėl geografinės miesto padėties iš ten sunku pabėgti.

Svitanas taip pat kalbėjo apie Kadyrovo kariuomenės, esančios Chersono srityje, vaidmenį. Anot jo, pastaruoju metu ten atvyko nauji daliniai, kurie atlieka labai įdomias užduotis. „Šaltinių teigimu, Chersono regione iš viso yra apie du tūkstančius kadyroviečių. Jie užimti pozicijas palei patekimą į Krymą. Jų užduotis tokia: gaudo dezertyrus - rusus perduoda teisėsaugos institucijoms, o mobilizuotuosius iš „DLR“ kartais sunaikina“, pasakojo Svitanas.

 

Jo teigimu, Kadyrovo kariai taip pat reketuoja į Krymą vykstančius rusų karius, kurie į okupuotą pusiasalį bėga su prisivogtu turtu. Kadangi kadyroviečiai yra prie patekimo į Krymą, daroma prielaida, kad tai yra būsima fronto linija. Jie neuždaro įvažiavimo į Mariupolį ar į rytus, bet uždaro įvažiavimą į Krymą.

(36)
(0)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: