[Žinios trumpai] Iš Kinijos ir Indijos labai pavojingas signalas Putinui  ()

Kuo ilgiau Rusija kovos Ukrainoje, tuo labiau ji susilpnės, mano tarptautinių santykių politologė Vera Konstantinova.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maskvos karas prieš Ukrainą daro Rusiją silpnesne, o tuo iš karto bando pasinaudoti tokios šalys kaip Kinija ir Turkija, kurios čia randa sau „galimybių langą“. V. Putino sąjungininkai jau bando išmesti Rusijos Federaciją iš politinio klubo.

Tokį požiūrį per „Espreso TV" išsakė politologė Vera Konstantinova.

Pasak analitikės, šalys, palaikiusios ekonominius ryšius su Rusija, pradeda jausti jos toksiškumą ekonominės sąveikos prasme.

„Rusija silpsta. Kuo ilgiau Rusija kovos Ukrainoje, tuo ji bus silpnesnė. Man atrodo, kad tokios šalys kaip Kinija, Turkija visiškai aiškiai supranta, kad tai yra „galimybių langas" ne tik didinti savo ekonominę įtaką Vidurinėje Azijoje.

Geopolitika yra ciniškas dalykas: viena vertus, galima kalbėti apie strateginę partnerystę, pasirengimą kažkokiai paramai, bet tuo pačiu svarbūs praktiniai žingsniai, ir sakoma, kad Rusija, net jos neva sąjungininkės, bando pašalinti iš politinio klubo dideles valstybes, į kurias verta įsiklausyti", – kalbėjo pašnekovė. Analitikė pažymėjo, kad nei Kinija, nei Indija nepradėjo remti Rusijos per neseniai Samarkande įvykusį Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SCO) viršūnių susitikimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(2)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: