[Žinios trumpai] JK premjerė rėžė pačią stipriausią kalbą JT Generalinėje Asamblėjoje - štai ką paskelbė apie karą ir Rusiją  (3)

„Kol aš kalbu, į Ukrainą atkeliauja nauji ginklai", – JT L. Truss kalbėjo griežčiau nei JAV prezidentas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liz Truss sukritikavo Vladimiro Putino rugsėjo 21-osios kalbą, kai jis ne tik paskelbė apie dalinę mobilizaciją, bet ir pagrasino branduoliniu smūgiu.

Rugsėjo 21 d., JT Generalinėje Asamblėjoje Niujorke kalbėjo Didžiosios Britanijos ministras pirmininkė. Savo kalboje ji leido suprasti, kad palaikys Ukrainą iki „visiškos pergalės". L. Truss sakė, kad kol ji kalba ant pakylos, į Ukrainą atkeliauja nauji ginklai, įskaitant MLRS raketas, praneša „Ukraina 365".

Kartu ji leido suprasti, kad 2023 metais karinė pagalba Ukrainai tik didės. Londonas nenurims, kol „Ukraina laimės". Rusijos kariuomenė ginklus naudoja tik tam, kad žudytų ir suluošintų žmones. Tuo pačiu metu įsibrovėliai užsiima prievartavimais.

Ji teigė, kad savo kalba V. Putinas bando kažkaip pateisinti Ukrainoje savo nesėkmes. Užgrobti Ukrainą jis nusprendė ne pagal karo kokybę, o pagal karių skaičių, kuriuos yra pasirengęs siųsti „skersti". L. Truss pabrėžė, kad Aljansas prieš V. Putiną yra stipresnis nei bet kada, o Ukraina saugo ne tik save, bet ir visą pasaulį.

 

Ambasadorius Jamesas Sharpas pavadino L. Truss kalbą daug stipresne nei J. Bideno kalba. Jis taip pat gyrė B. Johnsoną, kuris paruošė savęs vertą pakaitalą. Dar rugsėjo 11 dieną Didžiosios Britanijos premjeras telefonu kalbėjosi su E. Macronu ir M. Morawieckiu dėl paramos Ukrainai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(330)
(2)
(328)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: