[Žinios trumpai] „Netikėkite nei vienu žodžiu iš Rusijos“ - Medvedčiuko mainai atskleidė tiesiog beprotišką ir absoliučiai nesuvokiamą Maskvos elgesį  ()

Dar gegužę Maskva nenorėjo iškeisti prorusiško Ukrainos politiko į Ukrainos karo belaisvius. Kirilas Timošenko pabrėžė, kad požiūrių pasikeitimas dar kartą parodo rusų žodžių ir poelgių skirtumus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prorusiško Ukrainos parlamentaro Viktoro Medvedčiuko iškeitimas į Ukrainos gynėjus rodo, koks svarbus šis politikas buvo Rusijai. Jis - asmeninis Putino draugas. Tiksliau, Putinas yra Medvedčiuko jauniausios dukters krikštatėvis. Apie tai papasakojo Andrijaus Jermako pavaduotojas Kirilas Timošenko.

Belaisvių apsikeitimo operaciją, anot jo, koordinavo Prezidentūros vadovas Andrijus Jermakas, procese dalyvavo Ukrainos specialiosios tarnybos ir žvalgybos specialistai. „Tai buvo sunki operacija, sunkios derybos. Sulaukėme 215 Ukrainos gynėjų – 205 ukrainiečių ir 10 užsienio piliečių. Tai didžiulė sėkmė“, – sakė Timošenko.

Dar gegužę Kremlius nesutiko prorusiško deputato Viktoro Medvedčiuko iškeisti į Ukrainos karius. Požiūrio pasikeitimas dar kartą parodo, kad rusų žodžiai ir veiksmai iš esmės skiriasi, pažymėjo Timošenko. Be to, tokie mainai turėjo supykdyti ir rusų karius bei jų artimuosius - vietoje rusų karių išlaisvinimo, Putinas pasirinko savo draugą. Galiausiai, išlaisvinti Ukrainos kariai - „Azov“ pulko nariai, kuriuos Rusija nuo karo pradžios vadino naciais. Jų atidavimas rodo, kaip stipriai kliba Putino tezės apie „denacifikaciją“.

(95)
(3)
(92)

Komentarai ()

Susijusios žymos: