[Žinios trumpai] Tai beprotybė! Po mobilizacijos Putinas planuoja naują didelį puolimą - įsakyta užimti 2 naujus regionus  ()

Putinas neatsisako savo tikslo aneksuoti daugiau Ukrainos regionų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius neatsisakė planų aneksuoti kitas Ukrainos teritorijas. Tačiau žurnalistai mano, kad 300 000 neapmokytų šauktinių padėties mūšio lauke greičiausiai nepakeis.

Rusija po paskelbtos mobilizacijos gali atnaujinti bandymus užgrobti kitus Ukrainos regionus, įskaitant Charkivą ir Odesą. Apie tai rašo „Bloomberg“, remdamasi Kremliui artimais šaltiniais.

Leidinio pašnekovai pastebi, kad nepaisant Rusijos kariuomenės nesėkmių fronte, Putinas neatsisako savo tikslo aneksuoti daugiau Ukrainos regionų, teigdamas, kad galiausiai Ukrainai liks tik dalis prieškarinės teritorijos.

„Rusijos pareigūnai įsitikinę, kad su savo kariais sugebės įstumti Ukrainą į aklavietę ir pasiekti kažkokį susitarimą, patvirtinantį bent kai kuriuos jų pasiekimus“, – patikslina žurnalistai.

300 000 neapmokytų šauktinių, kuriuos Kremlius jau siunčia į karą Ukrainoje, vargu ar pakeis situaciją fronte. Kariniai analitikai mano, kad  jų pakaks, kad sulaikytų Ukrainos kariuomenės veržimąsi.

Tuo tarpu, Ukraina žada tęsti kontrpuolimą ir grąžinti visas savo teritorijas, kurias užėmė šalis agresorė.

 

Ukrainos partneriai teigia, kad nepaisydami branduolinių grasinimų ir Kremliaus vykdomo dujų šantažo, toliau rems ukrainiečius jų kovoje.

Kyjivas ragina savo sąjungininkus didinti karinės pagalbos ginklų kiekį, įskaitant tankus, ilgesnio nuotolio raketas ir kovinius lėktuvus. Tačiau JAV ir Europa vis dar atsargiai žiūri į Ukrainai tiekiamų ginklų rūšių plėtrą.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų narys ir žurnalistas Kirilas Sazonovas tvirtina, kad Rusija ruošiasi smogti Kyjivui ir Volynei. Baltarusijoje tam jau pradėta ruoštis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(21)
(5)

Komentarai ()