[Žinios trumpai] „Tai baisu!“, - Arestovičius pašiurpęs dėl mobilizuotų rusų, iš karto pateikė prognozę, kada baigsis karas Ukrainoje  ()

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius prognozuoja, kad karas Ukrainoje baigsis iki 2023-ųjų vasaros. Jo nuomone, mobilizuoti Rusijos rezervistai nepajėgs pasipriešinti Ukrainos kariuomenei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karas su Rusija truks ne ilgiau kaip iki 2023 metų vasaros, interviu Vokietijos laikraščiui BILD sakė Oleksijus Arestovičius. Jis pridūrė, kad „yra tikimybė, kad tai staiga baigsis, jei kas nors atsitiks Maskvoje“. Anot Arestovičiaus, V. Putinas gali atsiųsti daug karių, kad apsaugotų okupuotas teritorijas, tačiau visa tai yra „blefas“.

„Manau, kad Rusija tiesiog nori pagerinti savo derybinę poziciją. Jie nori mus išgąsdinti ir pradėti derybas", – pabrėžė jis. Arestovičius mano, kad rezervistai nesugebės pasipriešinti Ukrainos kariuomenei: „Jie yra prastai aprūpinti, neturi vaistų ir yra ginkluoti surūdijusiais ginklais. Jie visai neturi pasirengimo. Jie net neturi blogo pasirengimo, jie tiesiog neturi jokio pasirengimo. Tai baisu. Profesionalaus boksininko ir mokinio kova“.

Arestovičius mano, kad bus kelios mobilizuotų karių bangos. „Mano skaičiavimais, per pirmąją bangą atkeliaus apie 100 tūkst., ir manau, kad daugelis jų žus“, – sakė jis.

 

Arestovičius taip pat pateikė prognozę apie Rusijos ateities strategiją kare prieš Ukrainą: „Nematau Putino strategijos, kuri galėtų laimėti. <...> Manau, kad jis galėtų pabandyti judėti toliau Donecko srityje. Bet tai jam neįmanoma. Jis bandys apsaugoti aneksuotą teritoriją ir grasins mums taktiniais branduoliniais ginklais. Jis galėtų išprovokuoti derybas, tam naudodamas Zaporižės atominę elektrinę. Jis galėtų padaryti tokius dalykus kaip susprogdinti Ukrainos dujotiekius“.

(42)
(0)
(42)

Komentarai ()

Susijusios žymos: