[Žinios trumpai] NATO skelbia atsakymą į Ukrainos paraišką: „jei Ukraina nustos kariauti - jos nebeliks“  ()

„Jei Rusija nustos kariauti, karo nebus. Jei Ukraina nustos kariauti, Ukrainos nebus“: Stoltenbergas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas neatsakė į klausimą, ar palaiko Ukrainos prašymą stoti į Aljansą pagreitinta tvarka.

Penktadienį, spaudos konferencijos metu, jis išsisuko nuo konkretaus atsakymo, pareikšdamas, kad sprendimą dėl Ukrainos narystės NATO turėtų priimti visos 30 Šiaurės Atlanto aljanso valstybių.

Stoltenbergo teigimu, sąjungininkai šiuo metu yra sutelkę dėmesį į tiesioginės paramos Ukrainai teikimą, padėdami jai apsiginti nuo Rusijos karinės invazijos. Dabar tai yra pagrindinis Aljanso tikslas, pabrėžė jis.

Jis pareiškė, kad NATO smerkia Rusijos įvykdytą okupuotų Ukrainos teritorijų aneksiją ir laiko Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną karo kaltininku.

Generalinis sekretorius taip pat paminėjo, kad Aljansas nesiruošia patarti Ukrainai mažinti karinį aktyvumą po įvykdytos Rusijos aneksijos keturių regionų teritorijose.

 

„Jei Rusija nustos kariauti, karo nebus. Jei Ukraina nustos kariauti, Ukrainos nebus“, – pasakė pareigūnas ir pridūrė, kad Rusijai laimėjus, pasekmės „būtų katastrofiškos“.

Stoltenbergas patvirtino, kad NATO perspėjo Rusiją dėl galimo branduolinio ginklo panaudojimo kare prieš Ukrainą pasekmių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(5)
(64)

Komentarai ()