[Žinios trumpai] R. Kadyrovas ir Prigožinas turėtų sėsti į kalėjimą? Viešai pažeidė itin svarbų Rusijos įstatymą, skelbiama neįtikėtina generolų reakcija  ()

Pralaimėjimų Ukrainoje fone Rusijos kariuomenę atvirai puola „Putino bičiuliai“ Ramzanas Kadyrovas ir Jevgenijus Prigožinas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-04 [Žinios trumpai] R. Kadyrovas ir Prigožinas turėtų sėsti į kalėjimą? Viešai pažeidė itin svarbų Rusijos įstatymą, skelbiama neįtikėtina generolų reakcija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putino režimas nervinasi dėl nesėkmių Ukrainos frontuose. Putino draugai Ramzanas Kadyrovas ir Jevgenijus Prigožinas atvirai įžeidinėja Rusijos karininkus, bet generolai tai stebi ir pyksta. Apie tai savo „Facebook“ tinklaraštyje rašo Ukrainos žurnalistas, karo korespondentas Jurijus Butusovas.

Skandalas kilo dėl to, kad Rusijos pajėgos prarado Limano miesto kontrolę. Pirmiausia prabilo Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas, dėl incidento ir kitų „nuodėmių“ apkaltinęs Rusijos karinę vadovybę. Savo pretenzijas jis išreiškė generolams Gerasimovui ir Lapinui. Ši ataka labai patiko „Wagner“ lyderiui Jevgenijui Prigožinui. „Ramzanai, gražuoli, degink“, – sakė Prigožinas. Jis taip pat įžeidinėjo rusų karininkus ir ragino juos mesti į frontą.

Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generolai viešai į šiuos įžeidimus nereaguoja. Rusijos karinė vadovybė šiandien tikriausiai yra taip demoralizuota, kad leidžiasi žeminama „Putino bičiulių“. Tačiau manoma, kad tokie Putinui artimų žmonių įžeidinėjimai Putino ir jo kariuomenės lyderių santykių tikrai negerina.

„Šiandien vieną gėdingiausių instruktažų surengė Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo generolas Konašenkovas – jis bijojo apsaugoti savo kolegas ir viršininkus nuo banditų puolimo... Man buvo įdomu, kaip Rusijos Gynybos ministerija reaguos į tokius rimtus Putinui artimų žmonių kaltinimus, kaip jie apsaugos kariuomenę nuo natūralių gangsterių Kadyrovo ir Prigožino, didžiausių Rusijos mafijos grupuočių lyderių, atakų. Bet niekaip.“, – sakė Butusovas.

 

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos kariuomenės vadovybės ginti neatėjo nė vienas aukšto rango Rusijos kariškis. Pati Rusijos Federacijos gynybos ministerija tylėjo.

Svarbu, kad R. Kadyrovas ir Prigožinas pažeidė Rusijos įstatymus, draudžiančius „viešus veiksmus, kuriais siekiama diskredituoti Rusijos armiją“. Pagal šį straipsnį buvo nuteisti dešimtys Rusijos opozicionierių, kurie bandė pasakyti tiesą apie karą. O du Putino draugai nebaudžiamai kaltina kariuomenę ir ją įžeidinėja.

(47)
(2)
(45)

Komentarai ()

Susijusios žymos: