[Žinios trumpai] Pietuose tikri fejerverkai: Ukrainos kariuomenė išdegino visas rusų radijo ryšio priemones, daliniai liko visiškai vieni  ()

Dešiniajame Chersono srities pakraštyje Rusijos Federacijos kariams prasidėjo tikra katastrofa: Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimui sustabdyti nebeliko nei rezervų, nei saugių pozicijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos žurnalistas, karo stebėtojas Ivanas Jakovina sakė, kad dabar Chersono srityje vyksta labai svarbūs įvykiai. „Rusijos „Telegram“ kanalai praneša apie Rusijos kariuomenės katastrofą šiame regione. Rusai skundžiasi, kad neturi nei atsargų, nei aprūpintų pozicijų atsitraukimui, todėl negali sustabdyti Ukrainos puolimo. Ukrainos ginkluotosios pajėgos pralaužė frontą ir dabar sparčiai juda pirmyn palei Dnieprą, žingsniuodamos į pietryčius, išlaisvindamas vieną gyvenvietę po kitos. Rusai rašo, kad frontas byra į gabalus“, – savo „YouTube“ kanale sakė tinklaraštininkas.

Anot Jakovinos, Rusijos žmonės taip pat rašo, kad prieš puolimo pradžią Ukrainos kariuomenė kažkaip išdegino visas radijo ryšio priemones. Dėl šios priežasties Rusijos pajėgų daliniai niekaip negali koordinuoti savo veiksmų ar bendrauti su artilerija ir aviacija.

„Tiesą sakant, dėl to frontas ir byra į dalis. Dabar šios pasipriešinimo kišenės negali bendrauti tarpusavyje ir kažkaip koordinuoti savo veiksmų. Ten, kaip ir kitur Ukrainoje, buvo blogas oras. Debesuotumas, lietus, todėl rusai labai ribotai naudoja savo dronus artilerijos taikymui, o Rusijos aviacija taip pat praktiškai negali skristi ir bombarduoti. Pirma, trukdo žemi debesys, antra, nesant ryšio su antžeminiais daliniai, jie tiesiog negali suprasti, kur yra jų bendražygiai, o kur - priešai“, – aiškino karo stebėtojas.

Tada Jakovina pažymėjo, kad ukrainiečių grupės praktiškai laisvai keliauja per stepę šarvuotomis mašinomis. Taigi, kartojasi Charkivo srities istorija.

 

„Iš esmės dabar kenčia Rusijos artilerijos pozicijos užnugaryje, štabai ir aprūpinimo bazės“, – pažymėjo ekspertas – „Dėl to Rusijos viešosiose erdvėse įsivyravo visiškas chaosas ir jau prasideda panika. Visi supranta, kad mūšis dėl Chersono srities šiaurės yra pralaimėtas, o Rusijos kariai tiesiog bėga“.

Po to Ivanas Jakovina pridūrė, kad yra tikimybė, kad artimiausiomis dienomis Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasieks Berislavą, kur yra Kachovkos užtvanka. Jei taip atsitiks, visai Rusijos kariuomenei dešiniajame Dniepro krante bus labai sunku. Greičiausiai jie bus priversti pasiduoti.

(111)
(1)
(110)

Komentarai ()

Susijusios žymos: