Putinas nesuvaldo propagandos: prasidėjo skilimas – yra 3 pagrindinės kryptys  ()

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas stengiasi subalansuoti vis radikalesnių nacionalistų reikalavimus ir pažaboti propagandos ir saugumo pajėgų susiskaldymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė Karo studijų institutas (ISW).

Analitikai dabartinėje Rusijos nacionalistinėje informacinėje erdvėje išskyrė tris pagrindines grupes: Rusijos tinklaraštininkus ir karinius korespondentus, buvusius Rusijos karininkus ir veteranus bei kai kurias Rusijos saugumo pajėgas.

V. Putinas turi tęsti visų trijų šių grupuočių palaikymą, kad įgyvendintų savo karinius planus, tačiau nesėkmės Ukrainoje kartu su chaotiška mobilizacija, atrodo, ardo Rusijos radikalią nacionalistinę bendruomenę, teigia analitikai.

„Šiuo metu V. Putinas bando nuraminti šią bendruomenę per valstybinę televiziją rodydamas kai kuriuos tinklaraštininkus, leisdamas saugumo pajėgoms formuoti savo pajėgas ir tęsti puolamąsias operacijas aplink Bachmutą ir Donecką, taip pat suvaldyti veteranus duodamas įsakymus mobilizuotis, nes jie seniai to reikalavo“, – pažymėjo ekspertas.

Tarp pačių tinklaraštininkų yra nesutarimų. Jie vis labiau abejojo ​​vienas kito karine valdžia ir teise teikti rekomendacijas Rusijos ginkluotosioms pajėgoms.

 

Jie ir toliau kritikuoja Čečėnijos prezidento Ramzano Kadyrovo išpuolius prieš Rusijos Federacijos gynybos ministeriją.

Be to, veteranų bendruomenė nepatenkinta V. Putino mobilizacija.

Nepasitenkinimas dėl nesėkmių fronte, mobilizacija ir neefektyvus jos valdymas atskleidė rusams susiskaldymą V. Putino šalininkų gretose.

„Jie netgi gali pradėti skleisti mintį, kad V. Putinas nevisiškai valdo situaciją. Tokios įvykių raidos pasekmes jo režimui sunku numatyti“, – pastebi analitikai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: