[Žinios trumpai] Estijos pasieniečiai skelbia apie keistus dalykus, vykstančius Rusijos pusėje: „Susodino juos į sunkvežimius ir kažkur išvežė"  ()

Estai atidžiai stebi situaciją pasienio su šalimi agresore zonose. Ukrainiečiai dingsta Estijos ir Rusijos pasienyje: „Susodino juos į sunkvežimius ir kažkur nuvežė".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Estijos vidaus reikalų ministras Lauri Läenemetsas paskelbė apie 1000 žmonių, spėjama, ukrainiečių „dingimą" iš Rusijos sienos pusės. Žmonės bandė išvykti iš okupuotos Ukrainos teritorijos per Rusijos Federaciją, praneša „Evropeyska Pravda", remdamasi ERR.

Vidaus reikalų ministerijos vadovo teigimu, norintys pasitraukti iš okupacijos laukė didžiulėje eilėje, kad galėtų kirsti sieną. Tačiau dabar juos kažkas paėmė.

„Pasienyje laukė šiek tiek daugiau nei 1000 žmonių, bet dabar jų nėra – susodino į sunkvežimius ir kažkur nuvežė. Nežinome, kur juos išvežė", – sakė jis. Savo ruožtu Estijos pasieniečių atstovas Peteris Maranas užsiminė, kad žmonėms galėjo būti pasiūlytas prieglobstis. Tačiau, atsižvelgiant į V. Putino režimo ypatumus, gali būti, kad rusai pabėgėlius galėjo nugabenti į kai kurias savo filtravimo stovyklas.

 

Šiuo metu Estijos policijos ir sienos apsaugos valdyba siekia gauti informacijos apie tai, kur iš pasienio buvo išvežti žmonės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(21)
(-10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: