[Žinios trumpai] Kas tai yra Rusijos „branduoliniai traukiniai": Ždanovas atskleidė paslaptį (Video)  ()

Olegas Ždanovas sakė, kad Rusijos Federacija yra ginkluota kariniais geležinkelio traukiniais, kuriuose įrengtos balistinės branduolinės raketos, jų skrydžio nuotolis yra iki 6000 km. Taip pat yra komandų postai, kontroliuojantys Rusijos Federacijos branduolines pajėgas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotųjų pajėgų balanse yra dviejų tipų kovinės geležinkelio raketų sistemos (BZHRK), kurios paprasčiau vadinamos „branduoliniais traukiniais" arba „vaiduoklių traukiniais". Pirmasis tipas tikrai pritaikytas duoti branduolinį smūgį ir būtent jis gali kelti potencialią grėsmę Ukrainai. Karo ekspertas Olegas Ždanovas naujoje projekto „Argumentas" laidoje kalbėjo apie Rusijos strateginių ešelonų ypatumus.

Pasak eksperto, pirmasis BZHRK traukinio tipas susideda iš septynių vagonų, kurie, kaip taisyklė, yra užmaskuoti kaip šaldytuvai arba lengvųjų automobilių platformos. Jie aprūpinti balistinėmis branduolinėmis raketomis, kurių veikimo nuotolis yra 5-6 tūkstančiai kilometrų, todėl jei Rusija norėtų smogti Ukrainai, tuomet traukinio siuntimas prie jos sienų yra absurdas – tai galima padaryti iš Tagilo.

„RF ginkluotosiose pajėgose yra toks padalinys, jis yra Žemutiniame Tagile. Jie ten turi sandėlį, kuriame yra šie BZHRK”, - paaiškino O. Ždanovas.

Antrasis vadinamųjų „branduolinių traukinių" tipas yra mobilioji vadavietė, skirta Rusijos Federacijos branduolinėms pajėgoms valdyti. Tai šarvuoti traukiniai, kuriuose nėra branduolinių ginklų.

 

„Valdymui yra ryšio priemonės. Sovietmečiu vadovybė galėjo vykti iš Maskvos į Jekaterinburgą sekdama šį traukinį. O judėjimo metu kontroliuoti kariuomenę ir pajėgas. Taip pat ir branduolines”, – sakė ekspertas.

Rusija neturi kitų branduolinių traukinių tipų. Kalbant apie jų panaudojimą, taip pat ir prieš Ukrainą, tai labiau panašu į blefą, mano ekspertas. Tačiau reikėtų stebėti Vakarų sąjungininkų informaciją apie tokių ešelonų judėjimą.

 

„Faktas tas, kad visos Rusijos teritorijoje esančios saugyklos, o jų yra apie 12, yra patikrintos ir visos yra už Uralo. Kai tik prasidės koks nors branduolinių galvučių judėjimas, Vakarų žvalgyba apie tai žinos“, – sakė Ždanovas.

Kalbant apie prevencinį JAV smūgį konvojui, kuriuo bus bandoma atgabenti šią branduolinę galvutę, tuomet, pasak eksperto, jį surengti bus gana realu. Ir jei JAV to nepastebės, o Rusijos Federacija sugebės surengti net taktinį branduolinį smūgį, tai sukels rimtą JAV ir NATO įvaizdžio praradimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: