„Kremliaus apetitas gerokai sumažėjo: Putinas pasiruošęs atiduoti viską, išskyrus du Ukrainos regionus“  (0)

Kremliaus apetitas gerokai sumažėjo. Šiandien Rusijos valdžia planuoja išlaikyti tik dvi jiems ypač svarbias Ukrainos teritorijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai Julijos Latyninos „YouTube“ kanale paskelbė Ukrainos karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo papulkininkis Romanas Svitanas.

Jis atkreipė dėmesį į tai, kad Bachmuto kryptis šiuo metu yra vienintelė, kurioje rusai išlaiko savo puolimo potencialą. Visų pirma, ten veikia Rusijos PMC „Wagner“ – viena iš labiausiai kovai pasirengusių Rusijos okupacinės kariuomenės grupių.

Ji nedemonstruoja rimtos pažangos, tačiau keletą mėnesių nepaliko bandymų atsiimti Bachmutą. Tokio užsispyrimo priežastis, tikina Svitanas, yra Donecke.

„Rusams prioritetas yra Donecko ir Bachmuto kryptys. Jie nenori prarasti Donecko. Ir Doneckas neišgyvens be Bachmuto.

Remiantis žingsniais, kurių dabar imasi rusai, aišku, kad jie iš principo yra pasirengę apskritai palikti visą teritoriją, išskyrus Krymą ir šią Donecko–Makijivkos–Jasinovatskos aglomeraciją.

 

Niekur nesiimama jokių veiksmų, kurie rodytų, kad rusai ketina žiemoti Rusijai priskirtose teritorijose, išskyrus Donecką ir Krymą. Be Donbaso, niekur kitur rusai neturi persvaros“, – informacija dalijosi Svitanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(130)
(7)
(123)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: