Į Ukrainą atvyko šimtai „Tigro“ smogikų – tai ypatingos pajėgos: įvyko pirmieji mūšiai – skelbiama, kuo viskas baigėsi  ()

Šimtai Sirijos „Tigro“ smogikų išvyko į kovą prieš Ukrainą, yra nuostolių, – praneša Izraelio žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keli šimtai Sirijos diktatoriaus Basharo al Assado armijos kovotojų, galimai, kaunasi Ukrainoje kaip Rusijos Federacijos okupacinės grupės dalis.

Šia informacija, remdamasis informuotais šaltiniais, pasidalino Izraelio leidinys „Nviz“.

Pasak leidinio, Sirijos kovotojai jau dabar patiria nuostolių Ukrainos frontuose. Penki iš jų buvo pašalinti Chersono fronte praėjusią savaitę, spalio 2 d.

„Tigro“ pajėgoms vadovauja pulkininkas Suhelis al-Hassanas. Kremlius neleidžia Sirijos diktatoriui jo nušalinti nuo pareigų, todėl pulkininkas yra itin lojalus rusams. Sirijos diktatoriaus aplinkoje net baiminamasi, kad Maskva gali pastatyti al-Hassaną į Sirijos vado poziciją ir nuversti Assadą.

Apie tai, kad sirai kaunasi Rusijos Federacijos okupacinės armijos gretose Ukrainoje, pirmoji informacija ėmė sklisti kovo mėnesį, kai nepavyko tris dienas trukęs žaibiškas karas Kyjive. Rusijos propaganda pasakojo apie dešimtis tūkstančių sirų, kurie tariamai norėjo būti Ukrainos fronte. Tačiau realybė pasirodė kur kas kuklesnė. Ten nebuvo didelio kiekio samdinių iš Artimųjų Rytų.

 

Ekspertai pažymėjo, kad Sirijos kovotojų pasirodymas Ukrainoje didelių pokyčių fronte nesukels. Pirma, samdiniai būtų neveiksmingi kovoje, nes yra įpratę veikti visiškai skirtingomis sąlygomis. Antra, rusų vadovybei kiltų sunkumų suvaldant tokius karius, kurie nemoka rusų kalbos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(11)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: