[Žinios trumpai] JK žvalgyba jau skelbia, kodėl buvo nušalintas garsusis generolas A. Dvornikovas ir jo vietoje paskirtas S. Surovikinas  ()

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija mano, kad Kremlius nori padidinti Rusijos ginkluotųjų pajėgų karinių operacijų Ukrainoje efektyvumą. Tačiau naujajam vyriausiajam Rusijos pajėgų vadui Rusijos gynybos departamente teks konkuruoti su įvairiomis įtakos grupėmis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-12 [Žinios trumpai] JK žvalgyba jau skelbia, kodėl buvo nušalintas garsusis generolas A. Dvornikovas ir jo vietoje paskirtas S. Surovikinas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija paskelbė santrauką, skirtą Rusijos karinės vadovybės personalo pokyčiams. Britai mano, kad generolo Aleksandro Dvornikovo nušalinimas ir Sergejaus Surovikino paskyrimas vadovauti vadinamajam „NOR" Ukrainoje yra Kremliaus bandymas padidinti karinių operacijų efektyvumą ir pasiekti rusams keliamus tikslus.

Gynybos ministerija pažymėjo, kad Rusijos ginkluotosioms pajėgoms nuo pradžių ir viso karo metu trūko vieno vado, kuris turėtų visus reikiamus įgaliojimus.

Be to, Aleksandras Dvornikovas greičiausiai nesugebėjo efektyviai suvaldyti skirtingų ir konkuruojančių karių grupuočių. Kalbame apie nesuderintus aktyvios Rusijos Federacijos kariuomenės, privačių karinių kompanijų dalinių, čečėnų kovotojų ir kitų ginkluotų formacijų veiksmus.

Tuo pat metu spalio 8 d. armijos generolo Sergejaus Surovikino paskyrimas Jungtinių pajėgų grupės vyriausiuoju vadu rodo Rusijos jėgos bloko pastangas didinti karinių operacijų efektyvumą. Tačiau, anot britų žvalgybos, naujajam vadui greičiausiai teks konkuruoti su įvairiomis įtakos grupėmis Rusijos gynybos ministerijoje, kuri turi per mažai resursų, kad pasiektų sėkmę Ukrainoje.

Anot Vyriausybės komunikacijos centro vadovo Jeremy'io Flemingo, nepaisant masinio Ukrainos miestų apšaudymo spalio 10 d., Rusijos armijai baigiasi amunicija. Pasak jo, Rusijos Federacijos kaštai karui prieš Ukrainą yra stulbinantys.

 

Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pranešė, jog žvalgybos duomenimis, užgrobta Rusijos technika jau sudaro nemažą dalį visos Ukrainos ginkluotės. Spalio 7 dienos skaičiavimais, Ukrainos ginkluotosios pajėgos jau paėmė apie 440 rusų tankų ir apie 650 šarvuočių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(1)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: