[Žinios trumpai] FSB šaltinis pranešė apie tikruosius Rusijos nuostolius: skaičius beprotiškas, Rusija prarado žiauriai daug karių  ()

Negrįžtami Rusijos pajėgų nuostoliai Ukrainoje viršijo 90 000. Tokius skaičius pateikė šaltinis iš FSB.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Negrįžtami Rusijos Federacijos nuostoliai karo su Ukraina metu gali siekti daugiau nei 90 000 žmonių. Apie tai rašo rusų „Svarbių istorijų“ svetainė, cituodama informaciją iš dviejų įtakingų Rusijos šaltinių. Pirmasis iš jų – buvęs Rusijos specialiųjų tarnybų karininkas, o antrasis – aktyvus FSB karjeros karininkas.

Pagal karinius standartus negrįžtami nuostoliai yra žuvusieji, dingę be žinios, kritiškai sužeisti, taip pat sužeistieji, kurie nebegalės grįžti į mūšį. Žurnalistai primena, kad Maskva bando nuslėpti tikrą informaciją apie žuvusiųjų skaičių. Nuo karo pradžios Rusijos Gynybos ministerija tik tris kartus pranešė apie žuvusių karių skaičių, tačiau pateikti skaičiai neatrodė patikimi. Rugsėjį Šoigu teigė, kad kare tariamai žuvo tik 5937 Rusijos kariai, o apie sužeistųjų skaičių jis visiškai nutylėjo.

Ukrainos generalinis štabas kasdien skelbia žuvusių Rusijos karių skaičiaus suvestinę ir statistiką skaičiuoja nuo vasario pabaigos. Ukrainos duomenimis, šiame kare jau žuvo daugiau nei 63 tūkstančiai Rusijos karių. Sužeistųjų skaičius turėtų būti dar didesnis.

 

Prieš karą, įvairiais skaičiavimais, Rusija prie Ukrainos sienų buvo sutelkusi apie 200 tūkstančių karių. Vėliau jie sulaukė papildymo, įskaitant ir laikinai okupuotose teritorijose mobilizuotus vyrus. Tačiau kariai prarandami ne tik dėl sužeidimų ir žūties, bet ir dėl nuovargio. Taigi, Putino paskelbta dalinė mobilizacija greičiausiai buvo absoliučiai būtina tiems nuostoliams kompensuoti.

(182)
(5)
(177)

Komentarai ()

Susijusios žymos: