[Žinios trumpai] Galingas smūgis Kremliui: tik 4 trečiojo pasaulio šalys išdrįso palaikyti Rusiją  ()

Tik keturios šalys palaikė Rusijos Federaciją JT dėl naujų teritorijų Ukrainoje užgrobimo.

„Štai tiek!" – S. Kislica ironiškai pasišaipė iš šalių, kurios balsavo prieš JT rezoliuciją dėl Ukrainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 12 d. JT balsavo dėl rezoliucijos, smerkiančios Rusijos vykdomą naujų teritorijų užgrobimą Ukrainoje. Tik penkios šalys, įskaitant Rusijos Federaciją, balsavo prieš. Ukrainos ambasadorius prie JT Sergejus Kislica jau ironiškai sureagavo į rezoliuciją, paskelbdamas įrašą socialiniame tinkle „Twitter“.

Jis išjuokė pačią Rusijos Federaciją ir keturias JT rezoliucijai nepritariančias šalis. Už vakarykštį sprendimą, pasmerkusį neteisėtą keturių Ukrainos regionų prijungimą prie Rusijos Federacijos, „už“ balsavo 143 JT valstybės narės. „Prieš" balsavo tik penkios šalys: Rusija, Sirija, Šiaurės Korėja, Baltarusija ir Nikaragva. Dar 35 šalys susilaikė, įskaitant Kiniją, Armėniją ir keletą Afrikos šalių.

 

Ekspertai pabrėžia, kad „už" rezoliuciją dabar balsavo daugiau šalių nei kovo mėnesį, kai buvo pasmerkta Rusijos kariuomenės invazija į Ukrainą. Maskva iš pradžių šią rezoliuciją vetavo rugsėjo 30 d. Vėliau ji pareikalavo balsuoti slaptai.

Tačiau spalio 12-oji parodė, jog Rusijos Federacija patyrė dar vieną pralaimėjimą ne tik mūšio lauke Ukrainoje, bet ir diplomatiniame fronte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: