Lavrovas šokiruotas, jog vyksta iki šiol neregėti dalykai - Vakarai nebenori derybų su Maskva, pasiūlė kreiptis į vienintelę valstybę (Video)  (0)

Vakarai nenori kalbėtis su Rusija: Vakarų diplomatai siūlo derybas su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas turėjo pripažinti, kad Vakarų diplomatai nenori sėsti prie derybų stalo su Maskva. Ministras pažymėjo, kad tokioje situacijoje Rusija taip pat primygtinai nereikalaus derybų ir „nebėgios iš paskos“.

Lavrovas apie tai kalbėjo interviu „Izvestija“ žurnalistui.

Rusijos diplomatijos vadovas patvirtino faktą, kad Vakarai nenori kalbėtis su Rusija. Vietoj to, Vakarų diplomatai siūlo derybas su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Mes tiesiog priversti tai pasakyti, niekas į mus nesikreipė su rimtais pasiūlymais. Mes nesiruošiame jų vaikytis“, - sakė Lavrovas.

Ministras prisiminė šių metų kovo pabaigoje vykusius derybų procesus, kai Stambule, neva, buvo pasiektas tam tikras rezultatas. Tačiau vėliau Ukrainos pusė tolimesnių derybų atsisakė.

„Tęsime mūšį kovos lauke, kaip sakė vyriausiasis Europos Sąjungos diplomatas Borelis. Tas pačias idėjas nuolatos išsako Londonas, Berlynas, Vašingtonas“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministras.

 

 

Lavrovas taip pat dar kartą pareiškė, kad jei bus konkrečių pasiūlymų iš Vakarų, Maskva pasiruošusi juos svarstyti, bet nieko daugiau. Ministras neįsivaizduoja, koks signalas galėtų būti duotas Maskvai, kuris reikštų Baltųjų rūmų norą ir pasirengimą pradėti derybų procesą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(233)
(9)
(224)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: