[Žinios trumpai] Arestovičius skelbia apie didelį pavojų: „jei Vakarai skubiai nesiims veiksmų, po 2-3 mėnesių mums bus šakės“  ()

Jei Ukrainos Vakarų partneriai nesuteiks modernių priešlėktuvinių sistemų, per du ar tris mėnesius svarbiausių infrastruktūros objektų priešlėktuvinė gynyba labai susilpnės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė problema, susijusi su Rusijos Federacijos Irano bepiločiais orlaiviais Ukrainai, yra ta, kad jų yra daug, o pataikę į taikinius jie padaro didelę žalą. Jie yra palyginti pigūs ir Maskva gali juos naudoti dideliais kiekiais – daugumą jų numuša Ukrainos oro gynyba, tačiau taikinį pasiekęs dronas gali padaryti didelę žalą infrastruktūrai.

Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovičius tai pareiškė savo „Telegram“ kanale, komentuodamas Rusijos smūgius Kyjivui ir Ukrainos regioniniams centrams.

„Mes juos numušame. Jų daug. Tačiau be modernios priešlėktuvinės artilerijos neteksime pabūklų, kuriais veiksmingai numušame sparnuotąsias raketas. Jei mūsų partneriai kuo greičiau nepristatys mums priešlėktuvinės artilerijos, po 2-3 mėnesių tokių dronų atakų turėsime labai daug sunkumų su oro gynyba. Tai reiškia, kad kariniai objektai, infrastruktūra, administraciniai pastatai ir gyvenamieji namai nebus patikimai apsaugoti“, – pabrėžė jis.

Pasak Arestovičiaus, pastarąjį mėnesį ukrainiečiai atsipalaidavo, nes Ukrainos kariuomenė surengė keletą sėkmingų operacijų ir padarė didelę žalą priešui. Tačiau jis pabrėžė, kad dar per anksti atsipalaiduoti kare su Rusija, nes Maskva kariauja žiaurų karą ir yra pasirengusi imtis bet kokių priemonių, kad išlaikytų savo galią.

 

Arestovičius sakė, kad ukrainiečių laukia sunkus laikas, tačiau pergalė vis tiek bus pasiekta.

„Gali būti, kad laukia sunkus laikotarpis, bet jis nebebus toks sunkus kaip vasario 24 dieną“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(90)
(3)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: