ISW: bus didžiulė pergalė - Kremlius sugalvojo, kaip pabėgti iš Chersono  ()

Rusijos Federacija pradėjo kurti planus, kad pateisintų visišką savo karių pasitraukimą iš dešiniojo Dniepro kranto ir Chersono praradimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė Censor.NET, remdamasi Karo studijų instituto (ISW) duomenimis.

Analitikai priminė Rusijos okupacinių pajėgų vado Sergejaus Surovikino žodžius, kad Rusijos vadovybė turi priimti „sudėtingus sprendimus“ dėl Chersono srities ir išdaviko Volodymyro Saldo paskelbtos „evakuacijos“.

„Surovikino ir Saldo pareiškimais tikriausiai bandoma sudaryti informacines sąlygas Rusijai visiškai atsitraukti per Dniepro upę, atiduodant Chersono miestą ir kitas reikšmingas Chersono srities teritorijas Ukrainos gynėjams, vykdantiems kontrpuolimo veiksmus Ukrainos pietuose“, – pažymėjo ISW.

Ekspertai teigė, kad įsibrovėliai taip pat sukuria informacines sąlygas netikros vėliavos išpuoliui prieš Kachovkos HE.

„Rusai gali manyti, kad užtvankos pralaužimas gali uždengti jų traukimąsi iš dešiniojo Dniepro kranto ir užkirsti kelią arba atitolinti Ukrainos veržimąsi per upę“, – pabrėžė ISW.

Ataskaitoje rašoma:

Spalio 18 dieną Surovikinas sakė gavęs informaciją, kad Kyjivas ketina pralaužti Kachovkos HE užtvanką, o tai, anot jo, sukels niokojančius potvynius Chersono srityje. Saldo pakartojo šį pareiškimą ir „perspėjo“, kad ginkluotosios pajėgos ketina smogti užtvankoms prieš Chersono miestą.

Analitikai aiškina, kad tokiais pareiškimais rusai bando sudaryti informacines sąlygas, kad galėtų sugadinti užtvanką ir dėl padarytos žalos bei žuvusiųjų kaltinti Ukrainą, kilusius potvynius pridengdami savo atsitraukimui.

 

„Kremlius gali bandyti panaudoti tokią netikros vėliavos ataką, kad užblokuotų naujienas apie trečiąjį žeminantį Rusijos kariuomenės atsitraukimą, šį kartą iš Chersono“, – siūlo ISW.

Specialistai įsitikinę, kad Rusija naudojasi paskelbta civilių gyventojų „evakuacija“, siekdama iš dešiniojo Dniepro kranto pašalinti pareigūnus ir kolaborantus.

„Kremlius bando pakenkti ilgalaikiam Ukrainos ekonomikos atsigavimui. Ir, dar svarbiau, tęsti etninio valymo kampaniją, siekiant išnaikinti ukrainiečių etniškumą ir kultūrą“, – pridūrė ISW.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(10)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: