[Žinios trumpai] Rusija bando išgelbėti elitinius Rusijos dalinius Chersone - skelbiama, kas vyksta  ()

Iš Rusijos į laikinai okupuotą Chersono srities teritoriją atvyko 2000 mobilizuotųjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija į Chersono sritį išsiuntė apie du tūkstančius mobilizuotų rusų. Apie tai šiandien informavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas.

„Remiantis turima informacija, iš Rusijos į laikinai okupuotą Chersono srities teritoriją atvyko iki 2000 mobilizuotųjų“, – rašoma naujausioje ministerijos ataskaitoje „Facebook“ puslapyje.

Ir tai vyksta tuo metu, kai elitiniai Rusijos pajėgų daliniai bando palikti Chersoną. Dieną prieš tai buvo užfiksuotas geriausių kovotojų pasitraukimas iš dešiniojo Dniepro kranto į Aleškus. Tolesnis atsitraukimas yra problemiškas priešui. Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau „dengia“ okupantų baržas ir Antonivkos tiltą, per kurį iš Chersono planavo pabėgti elitiniai Rusijos Federacijos daliniai. Vadinasi, „mobilizuotieji“ turės atlaikyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimą, kol vertingesni ištekliai, įskaitant ROV dalinius, bus perkelti į užnugarį.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pažymi, kad pseudovaldžia Chersone taip pat išleido įsakymą parengti vadinamųjų „bankinių institucijų evakuaciją“. Į evakuacijos sąrašus įtraukti atvykę iš Rusijos medicinos darbuotojai ir mokytojai. Mieste sustabdyta humanitarinių objektų veikla.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(2)
(56)

Komentarai ()

Susijusios žymos: