[Žinios trumpai] Maskva bijo, kad Ukraina iš tikro užpuls Rusiją - skelbiama, kas vyksta Belgorodo srityje ir ką čia daro „Vagner“ kovotojai (Foto)  ()

Rusija priversta statyti didelio masto gynybines konstrukcijas, vadinamąsias „Vagnerio linijas“ (arba dar kartais vadinamas „Prigožino linijas“).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sėkmingų Ukrainos kariuomenės kontrpuolimo operacijų fone Rusija priversta statyti didelio masto gynybines konstrukcijas, vadinamąsias „Vagnerio linijas“, ne tik okupuotose Donecko ir Luhansko sričių teritorijose, bet ir tiesiogiai Rusijos Federacijoje - Belgorodo srityje.

Šeštadienį, spalio 22 d., Belgorodo gubernatorius Viačeslavas Gladkovas paskelbė atitinkamų įtvirtinimų nuotrauką.

Sprendžiant iš nuotraukų, gynybinių konstrukcijų pagrindas – betoniniai blokai, kaip ir „Vagnerio linijoje“, kurią Rusijos pusė stato Donbase.

Amerikiečių kompanija „MAXAR“ paskelbė „Vagnerio linijos“ Rytų Ukrainoje palydovines nuotraukas. Iki šiol gynybinių įtvirtinimų ilgis yra maždaug 1,6 km iš numatytų 200 km. Priešas įrengia prieštankinius griovius ir stato betonines piramides, tikėdamasis, kad prieštankinės užtvaros padės sulaikyti ukrainiečių tankus tam tikroje vietoje.

 

Gynybiniai įtvirtinimai statomi ne tik prie dabartinės fronto linijos, bet ir giliau, rusų užimtose teritorijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(16)
(-6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: