[Žinios trumpai] Neįtikėtinas video, kaip 1943 metų haubica D-1 subyra žygio metu - rusų kariai pašiurpę, tiesiog bijo šaudyti (Video)  ()

Sprendžiant iš kai kurių vaizdo įrašų, rusai bando patys sulaužyti haubicas D-1, kad tik nerizikuotų jomis šaudyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artilerijos ginklų trūkumas, susijęs tiek su sėkmingais Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmais, tiek su Rusijos kariuomenės turimų artilerijos sistemų išteklių išnaudojimu, jau lėmė, kad rusai privest traukti iš laužynų 152 mm haubicas D-1, kurių gamyba pradėta 1943 m., baigta 1949 m.

Yra žinoma, kad paskutiniai šių haubicų pavyzdžiai Tolimuosiuose Rytuose SSRS buvo perkelti į saugyklą prieš 40 metų, tačiau Rusijos Federacija nusprendė jas prikelti naujam gyvenimui.

Užtat dalis jų subyra net žygio metu ir, regis, tai visai tenkina rusus, neskubančius šaudyti šiuo muziejiniu eksponatu.

 

Šaudymas iš tokio susidėvėjusio archajiško šlamšto, ypač esant maksimaliam užtaisui, gali būti mirtinas pačiai haubicos įgulai.

Per aštuonerius gamybos metus 1940-aisiais SSRS buvo pagaminta 2800 D-1 vienetų. Ir nors Antrąjį pasaulinį karą išgyvenusių ir į saugyklas perduotų haubicų skaičius nežinomas, greičiausiai kalbame apie pakankamai adekvatų kiekybinį rodiklį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(69)
(2)
(66)

Komentarai ()