[Žinios trumpai] Kremliui bus šokas: skelbiami neįtikėtini duomenys, kaip Ukrainos gyventojai sureagavo į masines Rusijos atakas  ()

Dauguma apklaustų ukrainiečių mano, kad ginkluotą kovą būtina tęsti, net jei miestų apšaudymas tęsis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai patvirtino 2022 metų spalio 21-23 dienomis Kyjivo tarptautinio sociologijos instituto atlikta sociologinė apklausa, praneša Censor.NET.

„Nepaisant Rusijos vykdomo apšaudymo, kuris griauna infrastruktūrą ir nusineša žmonių gyvybes, 86% apklaustųjų atsakė, kad ginkluotą kovą būtina tęsti, net jei apšaudymas tęsis. Iš jų 71% visiškai sutinka su šia nuomone, 16% labiau sutinka nei nesutinka)“, – teigiama instituto pranešime spaudai.

Tik 10% respondentų atsakė, kad būtina pradėti derybas siekiant kuo greičiau sustabdyti apšaudymą, net jei tai reikštų nuolaidas Rusijai.

Sociologų teigimu, nors judant iš Ukrainos vakarų (kur 88 % respondentų pasisako už kovos tęsimą, 8 %  -už nuolaidų darymą siekiant kuo greičiau baigti karą) į rytus (atitinkamai 69 % ir 29 %) daugėja pasirengusių daryti nuolaidas, visuose regionuose dauguma laikosi nuomonės, kad ginkluotą pasipriešinimą būtina tęsti.

„Net Rytuose (Charkivo ir Donecko srityse) tokios nuomonės laikosi 69 %“, – teigiama Kyjivo tarptautinio sociologijos instituto pranešime.

 

Rusijos vykdomas Ukrainos miestų apšaudymas turi aiškų tikslą - sėti paniką tarp civilių. Tai, iš esmės, yra teroristiniai išpuoliai, kuriais siekiama sumažinti paramą Vyriausybei ir sunaikinti valią priešintis. Tačiau, panašu, kad gyventojų nuotaikos apie tai nesikeičia - jie yra pasiruošę kentėti ilgiau, jei taip išvarys rusus visam laikui.

(76)
(1)
(75)

Komentarai ()

Susijusios žymos: