[Žinios trumpai] Rusijai katastrofiškai baigiasi balistinių raketų atsargos – skelbiami kritiniai skaičiai, skubiai ieškoma pagalbos pas sąjungininką  ()

Pasak Ukrainos Gynybos žvalgybos direktorato vadovo Kyrylo Budanovo, Rusijai pavojingai senka raketų, kuriomis galėtų smogti Ukrainai, skaičius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interviu Ukrainos „Pravda“ Budanovas sakė, kad Rusija masiškai perka Irano „Shahed“ bepiločius orlaivius, nes jos balistinių raketų atsargos „beveik išsekusios“.

„Liko vos 13 procentų raketų „Iskander“, apie 43 procentus „Kalibr“ ir apie 45 procentus raketų Kh-101 ir Kh-555“, – Ukrainos laikraščiui sakė Budanovas.

„Paprastai labai pavojinga nukristi žemiau 30 procentų, nes pasiekiamas rezervinių atsargų lygis. Dėl raketų trūkumo ir mažo jų efektyvumo bei tikslumo rusai buvo priversti naudoti Irano bepiločius orlaivius. Todėl Ukrainoje jie čia masiškai naudoja „Shahed“.

Budanovas sakė, kad Rusija „visą laiką“ iš Irano užsako savižudžių bepiločių orlaivių ir panaudojo apie 330 dronų prieš Ukrainos taikinius. Jis teigia, kad iš jų 222 buvo numušti.

„Kiti vienu ar kitu laipsniu pasiekė savo tikslus – ne visada savo tikslus, kartais kažkur arti, bet 30 % dronų pasiekia savo tikslus“, – sakė Budanovas.

 

Rusija dabar dislokuoja antrąją Irano savižudžių bepiločių orlaivių partiją, sakė jis. Ukrainos žvalgybos pareigūnai mano, kad Rusija iš Irano užsakė mažiausiai 1 700 visų tipų bepiločių orlaivių, tačiau dauguma jų dar nepagaminti, o tuo labiau – pristatyti, sakė Budanovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()