[Žinios trumpai] Skelbiama apie „trečiąjį karo etapą“: Ukraina susidūrė su drėkinimo kanalais, tai kelia rimtų problemų  ()

Krašto apsaugos ministras žurnalistus patikino, kad prasidėjus žiemai Ukrainos kontrpuolimo tempai paspartės dėl sumažėjusio okupantų karių mobilumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas interviu Japonijos leidiniui NHK sakė, kad šiuo metu vyksta trečiasis Rusijos ir Ukrainos karo etapas. Anot jo, per pirmąjį etapą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms teko sulaikyti Rusijos karius. Antrajame etape Ukrainos pajėgos pradėjo stabilizuoti fronto liniją. Per trečiąjį karo etapą prasidėjo okupuotų teritorijų išlaisvinimas.

Komentuodamas Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pažangos sulėtėjimą Chersono srityje, Reznikovas pabrėžė, kad sunkumų kilo dėl šalies pietuose išplėtotos drėkinimo kanalų sistemos. Teritorijoje gausu kanalų, kuriuos Rusijos kariuomenė naudoja kaip apkasus, kad galėtų išsilaikyti kiek įmanoma ilgiau.

 

Tačiau ministras išlieka įsitikinęs, kad prasidėję šalčiai sumažins rusų mobilumą ir tada Ukrainos ginkluotosios pajėgos galės toliau judėti į priekį. Jis taip pat patikino, kad Ukraina turi „realų visų laikinai okupuotų teritorijų išlaisvinimo planą“.

(48)
(1)
(47)

Komentarai ()

Susijusios žymos: