[Žinios trumpai] „Per dvi dienas nuostoliai didesni, negu pirmajame Čečėnijos kare“: okupantai jau savaitę nesugeba užimti gyvenvietės Donbase  ()

Rusijos propaganda skundžiasi dideliais jūrų pėstininkų nuostoliais kovose už gyvenvietę Donbase.


Vienas iš Rusijos propagandistų, informuojančių apie vykstančius mūšius dėl Pavlovkos gyvenvietės prie Ugledaro (Pavlovka buvo išlaisvinta 2022 m. birželį), paskelbė Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno 155-osios jūrų pėstininkų brigados skundą, kuriame guodžiasi, kad jau savaitę negali „paimti“ gyvenvietės.

Anot „karo korespondento“, Donecko kryptimi kovojantys Rusijos karininkai teigia, kad jei Rusija nepradės 122 mm sviedinių gamybos, tuomet gali jau pradėti masiškai gaminti karstus.

„Tai buvo pasakyta po beveik „baigtos“ vienos svarbios gyvenvietės išlaisvinimo operacijos, kuri per dvi dienas pareikalavo daugiau pėstininkų gyvybių nei pirmoji Čečėnija“, – rašė jis.

Ukrainos kariuomenė teigia, kad okupantai vis dar nesugebėjo užimti Pavlovkos. Tuo pat metu jie nesupranta, kodėl Maskva nusprendė paaukoti daug savo žmonių kovojant dėl gyvenvietės, neturinčios strateginės reikšmės. Ko gero, pagrindinis šio atkaklaus šturmo tikslas – vieno iš vadų noras gauti apdovanojimą už sėkmingą „operaciją“. Antrasis variantas – karo nusikaltėlių „utilizavimas“.

 

Faktas yra tas, kad 155-oji Rusijos Federacijos Ramiojo vandenyno laivyno jūrų pėstininkų brigada buvo pastebėta Bučoje, Irpinėje ir Hostomelyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: