[Žinios trumpai] To dar nebuvo: skelbiamos žiaurios skerdynės prie Pavlivkos - elitiniai Rusijos jūrų desantininkai šokiruoti, skelbiama, ką jie daro pirmą kartą per karą  ()

Rusijos jūrų pėstininkai atvirai skundžiasi dėl savo vadovybės veiksmų - jie teigia, kad buvo išmesti į mūšį prie Pavlivkos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Devintą karo Ukrainoje mėnesį elitiniai Rusijos jūrų pėstininkai pirmą kartą pradėjo atvirai skųstis vadovybe. Okupantai iš 155-osios ir 40-osios jūrų pėstininkų brigadų kreipėsi į Primorskio krašto gubernatorių Olegą Kožemiako, sakydami, kad Rytų karinės apygardos vadovybė, atstovaujama Rustamo Muradovo ir Suchrabo Achmedovo, prastai suplanavo karinę Pavlivkos užėmimo operaciją.

Per keturių dienų mūšį tos brigados prarado 300 karių. Ukrainos ginkluotosios pajėgos sugebėjo sunaikinti iki 50% jų karinės technikos. Jie reikalauja, kad Primorskio krašto gubernatorius kreiptųsi į Rusijos gynybos ministeriją, kad būtų sudaryta speciali komisija dėl padėties aplink Pavlivką.

Okupantai yra įsitikinę, kad Muradovas ir Achmedovas nuo Šoigu slepia tikruosius nuostolius. Norėdami susilaukti Gerasimovo palankumo, jie siunčia „kareivius į skerdimą“. Verta paminėti, kad 155-oji brigada yra vienas geriausių Rusijos ginkluotųjų pajėgų kovinių vienetų.

 

Žurnalistas Andrejus Caplienko praneša, kad jau antrą dieną per Mariupolį Donecko link vyksta didelės kolonos su karine technika. Gali būti, kad į Pavlivkos rajoną gabenama daugiau karių.

(54)
(3)
(51)

Komentarai ()

Susijusios žymos: