To dar nebuvo! Azerbaidžanas tėškė skuduru Rusijai per veidą – viešai paskelbė ultimatumą: „Jūsų laikas baigėsi“  ()

Tokio akibrokšto iš Azerbaidžano Rusija nesitikėjo – Azerbaidžanas ragina Rusiją išvesti savo kariuomenę iš Karabacho.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Azerbaidžano valstybinės televizijos AzTV pirmininkas Rovšanas Mammadovas savo sekmadienio laidoje „Nedelya“ iškėlė Rusijos Federacijai ultimatumą. Jis reikalauja išvesti Rusijos taikos palaikymo pajėgas iš Karabacho teritorijos.

Ultimatumo tekstą paskelbė „Jam News“.

Mammadovas savo kalboje pažymėjo, kad pagal susitarimą Rusija savo karius iš Karabacho turėtų išvesti per artimiausius trejus metus, galutinis terminas – 2025 m. Jis ragino paspartinti šį procesą, kaltindamas Rusijos taikdarius, kad jie nevykdo savo pagrindinės misijos – saugoti taiką regione.

„Šiandien yra vykdomi nusikaltimai prieš Azerbaidžano kariuomenę, bet Rusijos pusė tyli. Įdomu, kodėl?“ - klausė AzTV vadovas.

Jis patarė rusams nesuvokti tylios Baku pozicijos kaip silpnybės.

Valstybinės Azerbaidžano televizijos vadovas taip pat pabrėžė, kad Armėnija ateinančiais metais visiškai praras Karabacho kontrolę, ir paragino Maskvą susitaikyti su šiuo faktu.

 

2020 m. rugsėjo – lapkričio mėn., per 44 dienas trukusį karą, Azerbaidžanas sumušė nepripažintos Kalnų Karabacho (Arcacho) ir Armėnijos kariuomenę, užimdamas dalį Karabacho teritorijos. Dėl šio konflikto Armėnija turėjo pasirašyti susitarimą – pasidavimą. 

Vienintelis dalykas, kurį Jerevanui pavyko pasiekti, buvo atidėti visišką Karabacho praradimą dėl Rusijos taikdarių buvimo šioje teritorijoje. Rusai turi teisę likti šiose žemėse iki 2025 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(3)
(99)

Komentarai ()