[Žinios trumpai] „Putinas kovoja už savo gyvybę“: skelbiama, kad Kremlius turi slaptą savo režimo gelbėjimo planą  ()

Per daugiau nei 8 mėnesius Vladimiro Putino užduotys ir prioritetai kare kardinaliai pasikeitė. Jei viskas prasidėjo nuo tariamos kovos su Vakarais, o po to – Ukrainos sunaikinimu, tai dabar Rusijos diktatorius kovoja už savo gyvybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas puikiai supranta, kad pralaimėjimas Ukrainoje ir Ukrainos teritorijų deokupacija reiškia jo režimo žlugimą. Tokia nuomone pasidalino rusų žurnalistas Igoris Jakovenko.

Anot jo, vienintelis galimas Putino išsigelbėjimo kelias – susitarimas su Vakarais, siekiant įtikinti Ukrainą „atleisti“ Rusijos diktatoriui. Tuo tarpu Putinas neturi galimybių išsigelbėti po karinio pralaimėjimo.

Siekdamas išlaikyti valdžią Putinas greičiausiai dar labiau stengsis „užveržti varžtus“. Tai yra, jis bandys sukurti geležinę uždangą ir įtvirtinti totalinę diktatūrą - bent jau taip mano Jakovenko. Ir tada Putinas imsis laipsniškos transformacijos - iš pradžių į Iraną, o paskui į Šiaurės Korėją. „Manau, kad tokių minčių ir planų yra, ir dabar apie juos aktyviai kalbama per televiziją“, – pažymėjo Jakovenko.

 

„O tie, kurie nesutinka, turi palikti Rusiją. Tai režimo gelbėjimo planas“, – reziumavo rusų žurnalistas, primindamas, kad Rusijos mokyklose griežtinamas patriotizmo ugdymas.

(24)
(3)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: